Followers

Thursday, July 23, 2009

Valpträffen i går!
















Igår kom Tassa och Chucks valpar på valpträff här på Björkåsen. Anne Nerell var här med sin jämngamla Will-dotter Susa, och de två danska Will-ungarna med Katarina och Emil. Dessutom var Peppar och Will's dotter Tywi här med Kathy och Olle.Kathy hade med sin flattik Singha också, hon är såklart självskriven på våra träffar.
På förmiddagen tränade vi med upptinad fågel, något som alla valparna tyckte var kanonkul! Vi drog släpspår för att se lite hur de agerar när de stöter på vittringen men inget vilt, och spårade gjorde de allihopa jättefint!
Efter en lunch med närmast hysterisk fnitterstämning berättade Anne lite om hundutställning/exteriörbeskrivning. Det är viktigt att förbereda sin hund även för den delen, så att hunden inte reagerar negativt vid beröring, tandvisning mm mm.
Så det gjorde vi allihop sedan, tränade utställning alltså! Spridda skratt i gruppen, det känns ju lite avigt. Men vi förbereder ju hundarna noga för varje prov vi startar på, så varför lämna exteriörbeskrivningen åt slumpen? Alla var frimodiga och glada och lät sig villigt hanteras!Sedan gjorde vi en liten avslutande sökövning som alla passerade galant!
Tack för att Ni kom och visade upp era hundar för mig!
Fotona fick jag av Kathy!

1 comment:

  1. Anonymous2:59 AM

    Tack Birgitta för en super dag!!!

    Kram
    Kathy, Olle, Singha och Tywi

    ReplyDelete