Followers

Sunday, March 21, 2010

Årsmöte i Småland

Stor uppslutning blev det, jag har aldrig sett så många på årsmöte här i Småland. Naturligtvis var det regelrevideringen som drog folk, den har visat sig ha den positiva saken med sig att den åtminstone har fått upp medlemmarna ur tv-soffan.
Spanielremissen har man tillstyrkt men med vissa tillägg, skogsfågelprovet vill vi inte ha tex.
På retrieversidan: A-provsremissen togs rakt av, och det var bra. Vi är eniga om att KKL måste styras upp och bli jämnare och bättre kvalitetssäkrad. Bort med en och en hund till bedömning! Minst tre tycker Smålänningarna som allra helst sett ännu fler per start och ett KKL som verkligen bedöms som vinnarklassen fast inte med samma svårigheter såklart. Bort med kvalitetspriserna i EKL tyckte vi också!Ren konkurrensbedömning med borttagande av kvalitetspriser alltså!
B-provsremissen sågades till sin utformning och handläggning med stor enighet. Det saknas bakgrund, faktaredovisningar och konsekvenser. Arbetet är sent påbörjat med en knapp tidsfaktor till omarbetning.Förslagen är otydligt formulerade och lämnar många frågetecken och heta känslor.
I detaljerna sas det JA till att ta bort släpspår, bibehållna fullprov ( inkl vatten alltså ) dummies i EKL och NEJ till konkurrens på B-prov i EKL. Att introducera en mixad kvalitet och konkurrens på B-proven samtidigt som vi sliter med att få bort det på A-proven känns minst sagt ologiskt tyckte vi i Småland.Vi vill således ha en distinkt skillnad mellan A och B-prov där A-provet är en ren tävling och B-proven en egenskapsbedömning som tidigare.

Organisationsutredningen röstar vi NEJ till. Vi är trötta på det ineffektiva arbetet, bristen på progress i frågan och det faktum att HS samtidigt utreder frågan om delning av klubben till en spaniel och en retrieverklubb.För mycket pengar går till hopplösa tungrodda utredningar med uteblivna resultat.Vi i Småland röstar JA för en delning av klubben vilket skulle föranleda nya stadgar och en helt nya klubbar med möjlighet till att som den hulde maken uttryckte sig "rita om en helt ny karta".
Vi vill alltså inte att HS skall fortsätta att "utreda" ytterligare dubbla medlemsskap utan fortsätta arbetet och lägga fram motion om delning till nästa fullmäktige.

Övriga motioner:
Avstyrktes Springerklubbens motion om fler fältprov
Avstyrktes Springerklubbens motion om officiella prov enkelt vatten
Tillstyrktes Östra avdelningens motion om delning i en spaniel och en retrieverklubb
Avstyrktes SSRK Östergötlands motion om fullständiga regler för särskilda prov då de vi har anses vara fullständiga och tydligt formulerade.
Avstyrktes SSRK Östergötlands motion om tillsättande av arbetsgrupp för att utreda antalet bortlottningar
Avstyrktes SSRK Östergötlands motion om avdelningar och rasklubbars påverkan vid tillsättandet av nya domare.Där hänvisas till att utbildningskommittén skalkl skicka namnen på remiss till avdelningar och rasklubbar för yttrande. Slarvas det med det måste deras arbete utföras mer disciplinerat och i enlighet med fattade beslut.
Avstyrktes SSRK Östergötlands motion om vilt i EKL på B-prov.

Årsmötet leddes av Gunnar Pettersson.

2 comments:

  1. Hej svejs
    bara ett litet tillrättaläggande;
    Det är Retrieverkommitten som handlägger domarutbildningarna och ska skicka ut på remiss;

    ReplyDelete
  2. Sorry Bitte, felskrivning av mig! Naturligtvis skall det stå Retrieverkommittén!

    ReplyDelete