Followers

Wednesday, January 09, 2008

Slyngeljakt

I dag, upp tidigt och packa bilen. Det är slyngeljakt på Godset! Skipper fick ta på sig sin namnskylt som säger "Skipper - leg.spaniel " Vi har ju på grund av Englandsvistelsen inte varit med tillräckligt många gånger för att bära bössa i dag, men vi ville gärna följa med ändå.
Skipper är en fantastisk spaniel. Hon gillar nästan ännu mer att stöta än att apportera, hon arbetar spaniel-intensivt i alla tätningar och taggiga buskage. Man borde kanske uppfinna särskilda spanielglasögon? Ungefär som störtloppsbrillor? Gång på gång kommer hon ut med skråmor och taggar farligt nära ögonen.Men det gick bra även om Skipper kommer att se ut som en ärrad hjälte några dagar framåt.
"Våran" Emil var med , med bössa, i dag. Emil hjälper oss med änderna, och är en hejare på att skjuta. Han har åkt med Janne till Godset för att gå i drevet tillräckligt många gånger för att få vara med i dag! Emil är sjutton år och jag tror nog att han är ett riktigt framtidsämne som yrkesjägare!På önskelistan står dock ingen labbe just nu, men väl en älghund!
Vi hade det kanon i dag, och under en magisk kvart lös solen!!! Jag har inte sett solen sen jag kom från England!

No comments:

Post a Comment