Followers

Sunday, January 06, 2008

Hemma igen!

Will startade på Danskt A-pröve i går, i Nord-Jylland. Dömde gjorde Kai Lübcke och Fleming Nöhr.Elva hundar kom till start i fullkomlig storm som övergick i snöstorm :-( Som vi frös!!!
Vädret gjorde att det var svårt med jakten, 34 fågel fälldes totalt över sex såtar.
Will skötte sig jättebra - samlad, koncentrerad och totalt fokuserad på sina uppgifter.
Han lyssnade, även när fågel fälldes över honom på väg ut mot en apport och kändes genomarbetad. På näst sista såten skickades han på en dirigering ner över en sluttning, skulle stoppas och vinklas höger in i ett skogsparti för att söka efter en fasantupp. Han gjorde det jättebra, och sedan var det bara att vänta eftersom det inte gick att se hunden inne i skogs-sluttningen. Rätt som det är får jag se honom upp till höger på krönet, och där står han på en fasantupp som han fått vind på, jag hinner bara se huvudet gå ner för att gripa, och sen var det kört! Han tog ju den fågeln förstås, men det var "fel fugl" som domaren uttryckte sig.
Dessutom skar han sin trampdyna på den apporten, så han blödde lite när han kom in. Han verkar dock helt opåverkad av detta även i dag.
Sammanfattning; Jag är kanon nöjd med honom, det vi åkte på var ingenting jag hade kunnat påverka. Hade jag sett honom tidigare hade jag stoppat honom, men eftersom han var nere bakom krönet var både han och jag chanslösa av situationen. Det viktiga; stadga, fotgående, koncentration, hörsamhet och apporteringar var klockrent! Domarna kommenterade hans enorma explosivitet i balans till att han är så lugn och samlad vid sidan, samt hans enorma koncentration och fokus.
Det lovar gott!

Vann gjorde Palle Ingemann med gule tiken DKJCH DKBRCH Wetlands Wonder. Det var sjunde certet berättade en glad Palle för oss!

Förresten, väglaget på väg hem gav snabbt indikationen att det vore fullkomlig galenskap att fortsätta resan. Vi stannade i Odense på en liten "kro" för att ruva över natten och hoppas på bättre väglag till i dag. Till vår glädje var turen med oss, och vi vaknade i morse till regn och tre plusgrader. Det höll i sig ända hem tack och lov, den halka och tunga blötsnö som låg på vägbanorna i går kväll var direkt farliga för alla trafikanter. Vi mötte brandbilar, poliser, ambulanser och såg många bilar i dikena. Brrrrrr!

No comments:

Post a Comment