Followers

Sunday, November 30, 2008

Elitpröve - Second best is first loser....

Lite bilder från helgen - jag hoppas komma över fler bilder på arbetande hundar. Will har varit fantastisk, och framför allt andra dagen när gårdagens "favoriter" inte höll samma standard dag 2 - då blir Will bara bättre och bättre! Jag gillar inte andraplatsen normalt sett :-)) - men på ett tvådagars Elitpröve med 26 startande kvalificerade hundar måste man bara vara stolt och glad över sin fantastiska hund . 2 vinnare med CK är vi glada för!!
Vann gjorde Birger Hansen med DKJCH Bella, vi tvåa, tredjevinnare med CK Morten Jakobsen med DKJCH Darfys Barbette och fjärdevinnare Thomas Ploembeck med Daisy Hill Dancer.
Utmärkelse fick Danny Fraser med DKJCH Waterfriend Overawe.
























Saturday, November 29, 2008

Vi ær med i dag också - och Tassa har fått valpar!

12 hundar av 26 tog sig till dag 2, och vi ær med!

Tassa har fått 6 valpar, tre hanvalpar och tre tikvalpar, alla svarta. Mor och barn mår prima och mamma Tassa ær en riktig hønsmamma till sina små rapporterar Katarina som førløste valpkullen och passar den lilla familjen tills vi kommer hem i kvæll!

Friday, November 28, 2008

Nu kör vi till Elitpröve!

Håll en tumme!
Ska försöka uppdatera under helgen!

GRATTIS våran Anna-Lena

Anna-Lena fixade sitt KKL med duktiga flatten Leia i går på fasanjakt i södra Sverige!!!

Två hundar klara för EKL A-prov!!!

Måste ses!!!!!!

Skickad från Christine Opsahl!!!

http://www.ikkeforstyrr.no

Dagens Tassa

Tjock och glad, välmående och med 37.8 i morgontemp. Inga valpar på G i dag!

Wednesday, November 26, 2008

A-prov i morgon

Skulle ju ha startat Will i morgon i Södra avdelningen. Domarbrist och hot om inställt prov gör att jag i stället dömer.
Hoppas på en fin dag med bra skytte ,fin fågel och duktiga hundar!

Tuesday, November 25, 2008

Har alla som beställt dummiesar betalt?

Godmorgon!

Påminner de som beställt dummies att betala snarast så kan jag be leverantören att aktivera ordern!
Har fått hem mina , och de är kanonbra!

I går kväll, träning i Räppe med småttingarna. De börjar bli fantastiskt duktiga!
Härligt gäng med duktiga unga hundar!

OLIVER´S PETFOOD

Kanon-nöjd med provomgången med fodret. Jag skall fortsätta med det här fodret, och rekommenderar gärna valpköpare och andra att testa. Supersmidigt att få det hemkört dessutom, till dörren!
Bra rabatter om man köper "en masse". Vill ni hänga på min nästa beställning - hör av er!
www.olivers-petfood.se

Danmark igen

Fick bekräftlesen till Elitpröven och det Internationella provet i Rohden 6 december.
Har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra med Rohden, det får vi se..
Kylan är fortfarande här, men vi har ingen snö att tala om.
Såg att flat-klubbens A-prov är inställt i Östra avdelningen, man kan väl misstänka att vädrets makter sett till att det inte finns änder kvar.

Monday, November 24, 2008

MAGEN!!!!!!

Kolla vilken fin mage!!!! Snart är det slut på sötebrödsdagarna Tassa - och fullt upp med barnpassning!









I dag snålblåst och snöstorm på tvären - fyra minus

Ok, inte lika hemskt som hemma i Stockholm, men tillräckligt hemskt. Nu skall jag ut i snöröken och promenera med alla hundarna, OCH fotografera Tassa med sin tjocka mage. Detta är ett KRAV från familjen Liljeros.
Valparna sparkar och kickar inne i magen nu!!!

Saturday, November 22, 2008

Härlig klar och kall dag

Katarina och Louise kom ut och vi tränade en liten sväng. Allt väl. Anars har vi bara fixat i kennelhuset och gått alla ordinarie promenaderna med alla hundarna. Och så skriver jag på engelska material till min english version.
Skickar materialet till stackars Katarina som skall bygga upp den engelska sidan till mig! Ute i kenneln lägrar sig lugnet, det gnags på märgben och sovs i bäddar. Ingenting är bättre än nöjda hundar! I morgon skall jag träna ynglingar!

Thursday, November 20, 2008

Smakprov på engelska bloggen..

http://meadowlarknews.blogspot.com/

BGT igen

Fick detta av Christine Opsahl i dag. Varsågoda, från Britain's Got Talent igen!
http://www.familytiez.com/video/gin.htm

Tack Christine - har Du börjat träna in momenten än med Kit?

Wednesday, November 19, 2008

Nytt!

Håller äntligen på att arbeta med hemsidan. Hundarnas sidor kommer snart, och den engelska versionen med blogg och allt!
Skall försöka få någon vänligsjäl att göra en tysk version också, men där blir det ingen blogg!

Sitter framför datorn och filar - nu ska det inte dröja länge!

Isig andjakt i dag

En härlig men kall dag. Is på sjön, hundarna genomkalla på nolltid. Särskilt Will som bara inte går att få hull på.Men de bröt is, kämpade på och var hur duktiga som helst. Skipper ligger just nu i soffan i ett duntäcke och värmer sig.Alla täcken användes och hundarna klarade sig fint!!















Tuesday, November 18, 2008

Mail från Badger - Meadowlark Tussock



Mail från Hege Dahl, med en härlig rapport om Badger!
Her går alt rolig, vi har tatt vinterferie med tanke på trening osv. Nå gleder vi oss til den første skituren.

Men jeg hadde i oktober to turer til Saxhytte gård, ved Filipstad hos Pelle Agorelius. Der var vi med på to dagers jakt begge gangene. Bjørn var på hjortjakt med kompiser ved det første tilfellet. Derfor var Badger med meg. Jeg kjørte Whisper på fasansåtene og Badger (eller begge) på andejaktene. Det funket så utrolig bra.

Jeg var så utrolig fornøyd med ettersøks jobben Badger gjorde at jag kan ikke få sagt det. Badger jobbet utrøttelig lenge etter at Whisper hadde mer eller mindre gitt opp (Whisper hadde jo jobbet med fasaner først - men..). Badger kom inn med den ene skadskutte anden etter den andre og for hver gang tok han for seg nytt terreng, lenger og lenger ut. Han jobbet gjerne i det kalde vannet - var vel den eneste labben i apporteringsgjengen som ikke hadde vest på seg. (Han fikk selvsagt dekken på - etter jobben). Han dykket etter skadeskutte - og fikk tak på dem.

Ved et tilfelle lå han langt ute og jobbet i ett sivområde. Pelle sto selv ut i en båt og skrek til oss at det var en skadet and i sivet. Jeg tenkte at det får Badger rede ut selv, og det gjorde han. Pelle hadde galleri- utsikt over jobben og han kommenterte ivrig Badgers jakt på anden. Til slutt ropte Pelle "Han har den - fy faen så bra jobbet - hvem eier den hunden?"

Jeg var veldig stolt da jeg løftet hånden da - han er jo litt min...

Da jeg uken etter skulle på tilbake til Pelle - (da på jentetur, så Bjørn fikk ikke være med da heller )- spurte jeg pent om å få ha med Badger igjen. For selv om han er litt min - så er det jo egentlig Bjørns hund:)
Men det fikk jeg altså, og det føltes veldig godt å ha med en så fantastisk ettersøkshund.

Ved et annet ettersøk så hadde vi hentet mange skadeskutte ender og jegerne og resten av apportørene var reist videre til neste fasansåte. Heidi (Kvan) og jeg var igjen med en svenske som het Andreas og samlet opp alle vilthaugene som apportørene hadde lagt i fra seg på veien som gikk rundt vannet. Vi kjørte bil med en liten tilhenger som endene lå i,og som Heidi og jeg satt oppi. Hundene travet etter. Da vi stoppet på det siste stedet bar vi ganske mange ender opp på tilhengeren. Hundene sto og hang og så på. Jeg så at Badger løftet nesen, men tenkte ikke noe over det. Da vi var ferdig å fylle tilhengeren var Badger borte. Andreas pekte på vannet og sa - "din hund løp den veien." Jeg blåste i pipan to ganger - og der kom Badger ut av vassen med en ganske så lett skadeskutt and! For en følelse det er å være på jakt med en slik hund!
Nå skal det jo sies at det som ikke er så bra er at det kommer noe lyd under skyttet. Ikke så mye.., men nok til at vi venter en sesong til med den praktiske prøven. Badger har modnet så mye det siste året at vi kan la ham modne litt til. Det er jo ikke sikkert det hjelper, men det er verdt forsøket. Så lenge det er såpass lite lyd, så er det mulig at vi kan gjøre noe med det.

Monday, November 17, 2008

Rapport från Anna-Lena!!


Valpträff nr 2 med Meadowlark Final-kullen - fem månader.
Fem valpar med ambitiösa förare mötte upp på Gökalid; Sarah & Bullet,Henrik & Drive, Håkan & Posh , Ammi & Puma och Lina & Stajla. Efterlite valplek och fika följde "kontaktkontroll" - och vad fint det sågut!
Ekipagen cirklade runt på ängen nära varandra och alla valpars blickar var klistrade vid sina förare - ursnyggt!
"Sitt kvar" och inkallning gick också utmärkt.
Därefter följde vindmarkering av and.
Samtliga valpar visade finfin näsa och gapade stort när de skulleförsöka bärga sitt stora byte. Stajla visade extra bra näsa när hon ryckte kopplet ur mattes hand vid sin vindmarkering :-) Därefter provade vi en liten dådkraftsövning i form av en liten kricka som kastades in i ett tätt snår - tror inte valparna ens märkte snåret. Vi bytte snår till ett ännu tätare och krickan byttes mot en liten kanin.Sammanfattningsvis kan sägas att ingen valp tvekade för snåret och alla ÄLSKADE kaninen! Några skott sköts också och ingen av valparna tog någon notis av det. Efter korvgrillning och valpvila avslutade vi med en promenad ner till sjön. Valparna lekte i strandkanten och tittade imponerade på hur de vuxna hundarna simmade långt ute i sjön. Här blevdet också tillfälle till dådkraftsövning - för både valpar och förare -i form av den såphala "bron"... Nästa träff blir 14 december och dåkommer även Lollo & Seger från Umeå och Anna & Sikta från Stockholm.Kanske även Miss Fine med chaufför kommer och visar upp sig?

Miss Fine och matte Birgitta lovar att komma!!!!

Kolla bilderna som sarah geijer tagit: http://mallegator.se/drive.htm





Sunday, November 16, 2008

Kenmillon, Kenmillto, Kenmilltri

Jag har fått frågan om de här engelska kennelnamnen ett par gånger.
Svaret är att de inte är några kennelnamn alls. Det är Engelska kennelklubben som döper prefixlösa valpar och tar en symbolisk summa för detta.
Ken ( kennelklubben) Mill ( millenium-alltså 2000tal ) On för ett, alltså Kenmillon står för namnlös registrerad 2001. Det gäller alla raser.
Det handlar om uppfödare som inte har kennelnamn och inte har döpt valparna till unika namn.

Det finns alltså mängder med "Kenmill" hundar av alla sorts raser.

De nya dummiesarna

Till alla som mailat beställning; Jag skickar ordern i kväll. Jag räknar ut beloppen och mailar tiller så att Ni kan sätta in pengar på konto.Om nån mer vill testa, skicka mail under dagen, ordern går i kväll!!

http://www.workingdogcompany.co.uk/ Här finns dummisarna till påseende!!

Bra mantran.....................Fokusera på målet!

My attitude has always been....If it´s worth playing, it´s worth paying the price to win.
Paul "Bear" Bryant, Alabama Football

Winners never quit,and quitters never win.
Vince Lombardi, Green Bay Packers

Champions keep playing,until they get it right
Billie Jean King

Always have a plan, and believe in it.Nothing good happen by accident.
Chuck Knox, Los Angeles Rams

Saturday, November 15, 2008

Söndag morgon hemma


Vaknar hemma och är så nöjd med att jag drog Will från Sköldnäsholm i dag. Han hade en start där, men jag hade bestämt mig för stryka honom att om han fick sitt sista CERT före det.
Nu vill jag koncentrera mig inför Elitpröven i stället! Och så vill jag gärna starta honom i Sverige innan säsongens slut.
Hoppas att det kan bli något mer prov!

Pete haltar och linkar igen. Jag tror att det är hans höfter som börjar höra av sig. Just nu vilar vi igen.
Strax - morgonrunda! Den Hulde tog Emil och hundar med sig på fasanjakt!

Tack alla snälla goa människor

För alla sms, gratulationer på bloggen och i mail!!! Jag känner att ni verkligen förstår hur glad jag är över min Will!!!
Inte en tass fel, snabb som vinden både in action och på pipa - en glädje och stolthet att äga. Roger Phillips sa; du vet ju att jag inte skulle sålt om Ruby blivit FTCH den säsongen!
Han är stolt och glad, men inte alls som jag. JAG är helt Odräglig!! :-))

Friday, November 14, 2008

Hjortholm i dag - No guts no Glory!




Will vann i dag sitt tredje CERT i Danmark och ær nu fullcertad før Danskt Jaktchampionat på A-prøve.I dag var jag helt fokuserad - inget klantande i dag inte!
Vilken sæsong - vilken hund jag har!
Tre CERT varav ett med CACIT dessutom!!Førutom det två 4 vinnare med Excellent och en andrevinnare!
Ær kvar i Danmark till i morgon - i kvæll firar jag med Iben och Thomas som blev andrevinnare med CK med sin duktiga Mummi!

Thursday, November 13, 2008

Dummiesarna

Anna-Lena hörde av sig och vill också prova dummiesarna. Finns nån mer som vill ha? I så fall kan jag lägga ordern opå allt samtidigt så får man bara en shippingcost! Fast det är ju bra om vi träffas rätt så ofta ändå, annars blir det ju frakt och porto i alla fall inom Sverige!!
Maila mig så fixar jag!!

Reserv plats

Nu fick jag en plats i morgon på A prov i Hjortholm!
Packa packa packa!!!!!!!

Kör ner till Iben och Thomas i dag, håll en tumme!

Kolla leffe i dag

www.lifeofleif.com pålitlig hemsida som alltid levererar ett Gott Skratt!

Wednesday, November 12, 2008

Beställde nya dummiesar!

http://www.workingdogcompany.co.uk/

Beställde de nya dummiesarna. Måste prova!!

Tjocka Tassa

Tassa står inte att känna igen. Hon blir tjockare för varje dag - och mer och mer krävande. Hon vill inte gå ut om det är: kallt/regnigt/dimmigt/blött/ruggigt/blåsigt.
Hon ligger mest och drönar på kökssoffan och makar sig inte om någon annan i familjen vill sitta där.
SUCK för gravida primadonnor!!!!!!

Flyttar upp det här inlägget från oktober månad - aktuellt nu eller hur?

Funderar på vad Janne berättade häromdagen. Av alla anmälningar om ärekränkning och personangrepp på nätet ( nätmobbning ) är hundfolket väldigt välrepresenterade fick han veta på ett möte han var alldeles härförleden. Varför är klimatet sådant? Kollade på några forum, och nog blir man betryckt av alla arga inlägg, personliga påhopp och otrevliga meningsutbyten? Vad är det med vårt gemensamma intresse för hunden som lockar fram allt sånt? Oftast är inläggen anonyma såklart, bakom anonymiteten gör man sig av med allsköns irritation och uppdämd ilska. Det verkar som om man avsiktligt misstolkar, vantolkar och vulgärtolkar andras frågor eller uppfattningar för att få en chans att bli Kung på Nätet.Och konflikter man undviker IRL blir till rena tuppfajter i Cyberspace. Martin Deeley sa en gång; Good dogs fetch us good friends. I den bästa av världar borde det vara så. För vi gillar ju det vi ägnar vår fritid åt; hundarna.

Det anonyma inlägget på min blogg från gårdagen får stå kvar som ett exempel på hur det kan se ut. Men fortsättningsvis kommer jag att plocka bort anonyma korkade inlägg. Min blogg har varit helt förskonad från påhopp och jag hoppas och tror att det fortsätter så.

Tuesday, November 11, 2008

Armbågskludd




När Will kom till Sverige var han alldeles nyröntgad på sina armbågar och scorad 0-0.
Svenska Kennelklubben kunde dock inte använda den scoringen med medföljande brittiska ID-märkta plåtar eftersom man lägger hundarna lite annorlunda på bordet i England.Egentligen ser man mer av själva armbågsleden på engelsmännens sätt, men det är i alla fall inte det svenska sättet.
Jag röntgade inte om för att få in armbågar i vårt system, onödigt att söva och röntga om när jag har en hund avläst i UK tänkte jag. Armbågar är ju frivilligt att röntga på labbarna, även om alla tackolov gör det, och jag visste ju att Will var fri och hade både plåtar och scoring att visa upp.
MEN.... 1 januari ändras reglerna i Danska Kennelkubben vilket gör att hunden måste ha känt armbågs och höftstatus från sitt nuvarande hemland för att man skall kunna regga valpar efter den.Om Will hade bott kvar i UK hade inga problem uppstått, men som svensk numera gick det inte att regga valpar efter honom utan ny röntgen.
Röntga en fyra drygt år gammal hund kan vara lite riskabelt, hårt arbetande hundar kan ha pålagringar vid den åldern även om de var fria tidigare.
Jag bet i det sura äpplet, röntgade och det är fritt. PUH!!!!
Kommer väl in på SKK Avelsdata under nästa vecka..
Kom med som första reserv i Lerchenborg i går. Will jätteduktig, och jag schabblade bort honom helt. Det handlermisstag jag gjorde i går kommer jag aldrig att upprepa, det kan jag lova.
Det grämer mig ännu - och jag ska tillåta mig att älta det ett tag till. i dag i allafall. I morgon - nya tag.
Det var ett rätt "hemskt" prov, med mängder av fasaner.Otroligt stressande för hundar och förare. Jag borde ha hållit i hop bättre i alla fall. Inget cert eller CK delades ut. Jag är ARG på mig själv!!!!!!
Den 27 november skulle jag startat Will på A-prov i Södra. Domarbristen gör att jag i stället får döma.
Ingen start för Will där alltså!!!!
Visst är den fartfyllda bilden på Will från i går underbar!!!!




Sunday, November 09, 2008

Shooting Gazette - Gaynor Bailey

Återigen tar man upp CNM i engelsk jaktpress. Den här gången tar Gaynor Bailey på ett mycket ambivalent vis upp GBFTCH Farmclose Paddy som ett exempel.

Hon framhåller Robert Daws som ett exempel på hög etisk standard eftersom han efter att Paddy lämnat två CNM-fall tagit honom ur fortsatt avel.

"Robert does not now use Paddy as a stud, with a significant loss of income, but what an ethical man to withdraw him - he is to be congratulated, and it is to be hoped that others in the same situation will do likewise."


Men nu blir det värre ändå, hör här:

" So many labrador health problems seem to be rearing their ugly heads, with eyes, hips, elbows and CNM, where will it end? Breeders will have to be very careful not to throw the baby out with the bathwater".

Om man skall ta alla labradorer ur avel som bär på en defekt gen har vi verkligen kastat ut babyn med badvattnet.Särskilt om vi fattar sådana beslut gällande sjukdomar som är ytterst ovanliga och går att gentesta för ( CNM, PRA).
Jag blir bedrövad över hysterin och det budskap som gång efter gång kommunicerats på olika hemsidor och i artiklar, att "självklart" ta anlagsbärare ur avel. Vi har inte råd att tvärsäkert och i seriositetens namn ta anlagsbärare till defekter ur avel. Då finns nämligen inte ett enda avelsdjur kvar av alla labradorer här på jorden.

Här kommer resultaten från Finland

Saturday

1. excellent CACITFIN KVA-FT&KVA NM-05 Usvalammen Roihu, Esa Valkonen, Finland
2. excellent RE-CACITMastertouch Banjo Of Artistryn, Francesco Gislon, Italy
3. excellentFIN KVA-FT&KVA NM-08 Eagle Owl`s Fobos, Janne Lähteenaro, Finland
4. very goodStarcreek Efinegan, Stefaan Bollen,Belgium
very good FT CH Greenbriar Caffrey of Morayglen, Stefano Martinoli, Italy
very good FIN KVA Jyckegårdens Clever Lyra, Anna Rupponen, Finland
good DK JCH& BRCH Trompetterbakkens Dina, Jan Lorenzen, Denmark
good CIT Bell Oktave Apollo, Kurt Becksteiner, Austria
good Deep Lake Emma, Filip Bollen, Belgium

SUNDAY final

1. excellent CACITFIN KVA-FT&KVA NM-05 Usvalammen Roihu, Esa Valkonen, Finland
2. excellent vara-CACITFT CH Greenbriar Caffrey of Morayglen, Stefano Martinoli, Italy
3. excellentFIN KVA-FT&KVA NM-08 Eagle Owl`s Fobos, Janne Lähteenaro, Finland
4. excellentMastertouch Banjo Of Artistryn, Francesco Gislon, Italy
excellent Starcreek Efinegan, Stefaan Bollen, Belgium
very good FIN KVA Jyckegårdens Clever Lyra, Anna Rupponen, Finland
very good DK JCH& BRCH Trompetterbakkens Dina, Jan Lorenzen, Denmark
very good CIT Bell Oktave Apollo, Kurt Becksteiner, Austria
good Deep Lake Emma, Filip Bollen, Belgium

Some pictures (Saturday):

http://hapipapi.galleria.fi/kuvat/Koiratapahtumat/081108_icc2008_janakkala/

Generationsbild och Tassa i full fart!




Katarina Ljungquist fotade i dag. Tassa springer ännu glatt och hämtar, kanske är farten lite mer anpassad än vanligt, hon är ju dräktig!
Mor och dotter sitter och tittar rätt in i kameran, visst är dom väl fina?

The Winner takes it all!!!

ICC vanns av Esa Valkonen med underbara "Toisku" , FIN KVA-FT & KVA NM-05 Usvalammen Roihu
Vilken prestation - att vinna båda dagarna kan väl bäst sammanfattas av talesättet " att visa vart skåpet skall stå"! Det gjorde nu verkligen Esa och Toisku - skåpet skall uppenbarligen stå i Finland!!!

HURRA HURRA HURRA HURRA!

2.FT CH Greenbriar Caffrey Of Morayglen - Stefano Martinoli, Italy
3. FIN KVA-FT & KVA NM-08 Eagle Owl's Fobos - Janne Lähteenaro, Finland

Saturday, November 08, 2008

NYTT NYTT

Lena BK gick inte heller till pris med Garronpoint Arron - alltså ingen svensk till pris.

1.CACIT Esa Valkonen Usvalammen Roihu, Finland
2.R-CACIT Mastertouch Banjo Aristryn, Francesco Gislon Italien
3 Eagle Owl's Fobos,Janne Lähteenaro Finland
4.Stef Bollen ,Belgien, vet inte med vilken hund ännu.
5 Anna Rupponen Jyckegårdens Clever Lyra, Finland
6. Stefano Martinoli
7.Kurt Becksteiner, Bell Octave Apollo, Österrike
8. Jan Lorenzen, Trompeterbakkens Dina, Danmark
9. Filip Bollen (gun choice)


Heja FINLAND!!!!!!

Övrigt ICC

Ingen succé kanske, både Thomas Söderström och Bengt Bernas nollade, enligt uppgift. Lena BK till pris, men på sms framgick inte om hon är med till dagens final.
Inväntar vidare rapporter!
That's trialling!

ICC - Glada nyheter från Finland

En stor handler och sportsman vann i Finland i dag; alltid lika trevliga och ödmjuka Esa Valkonen med Usvalammen Roihu!!
Esa , Du vet hur mycket jag alltid beundrat Din fina tik!

GRATTIS!!!

Friday, November 07, 2008

Tassas Citrondessert

Tassa har kommit hem och installerat sig.
Här delar hon med sig av ett recept:

Färskost
Creme Fraiche
Saft från en citron
2 tsk vanillinsocker
1 ägg
1/2 dl flosocker

Se till att människan rör ihop geggamojjan. Slagga på kökssoffan under tiden.
Ugnen skall vara 200 grader varm.

Klä muffinsformar eller små pajformar med smördeg. Se till att människan inte snålar med geggamojjan hon ska klicka i pajen.
In med pajerna i ugnen. Slagga ca 35 minuter till.
Se till att människan tar ut pajerna, och dekorerar dem med vackra hallon från i somras.
Ställ dem på svalning och se till att människan lämnar köket.
Ät. Egentligen ska det vara vaniljglass till men eftersom jag inte har några tummar fick jag inte upp frysen.

Tassa

Bellever Lynx är borta

Fick just mail från Nina Leino i Tyskland. Dog, pappa till bland andra Badger och Holly, dog i söndags 11 1/2 år gammal!

Tisdagarna med ungdomarna

Nästa tisdag ingen tisdagsträning - vi hoppar över en vecka till tisdagen därpå!!!

Thursday, November 06, 2008

Statistik

Sitter med alla uppdateringarna från Engelska kennelklubben.
Intressant läsning för alla kalenderbitare - sådana som jag!
Alla röntgade höfter, armbågar och ögonlysta hundar av rasen labrador får jag framför ögonen.
Tur att den mörka årstiden ligger framför mig - jag vet var jag tillbringar kvällarna med min kvällskopp med the. Framför datorn!

I Hundsport sista numret

Hundsport sidan 51 presenterar bland nya böcker: Köttbullelydnad - positiv hundträning för hela familjen. På omslaget sitter en överviktig hund vackert för att få en köttbulle.
Boken är skriven av Maria Ahola som jag såg med sina hundar på TV för inte så länge sedan.Hennes egna hundar var lika överviktiga, kanske inte att undra på med detta kontinuerliga matandet med köttbullar för att få hunden att fungera i vardagen.
Maria anser att om hunden inte lyder beror det enbart på att den inte fått tillräckligt mycket belöningar ( =köttbullar ) för att utföra rätt beteende.
Dessutom skall " felaktiga och självbelönande beteenden ignoreras och rätt beteenden belönas"
All träning skall vara kravlös och enbart bygga på motivation ( = köttbullar ).
Hur gör man med köttbullarna när hunden jagar efter en hare?
Kastar man prick på hunden som förföljer haren? Skjuter köttbullar med slangbella?

Varför kan man inte bara använda sunt förnuft? Hur uppfostrar de här människorna sina barn?
Kravlöst? Med GB Gräddglassmetoden - positiv barnuppfostran för hela familjen?

Jag tror inte att några individer barn eller hundar, far väl av en kravlös tillvaro. Kravlös=meningslös/betydelselös
Kravfull/ansvarsfull=meningsfull/betydelsefull


I väntrummet hos veterinären

I väntrummet hos veterinären läser jag Djurskyddet. Man har en artikel som är emot quickfix lösningar i hundträning. Bra tänkte jag som förordar Grundlighet och Noggrannhet med hjälp av Repetitioner istället för slarvande i utbildningen.

Bläddrar raskt fram till rätt sida och ser där en bild på Cesar Millan. Han utmålas i artikeln som ett dåligt exempel och en förespråkare av Quickfix . Han och Barbro Börjesson.
Läser man artikeln så är allting som är korrigerande, avbrytande och nejande en "quickfix-lösning" som inte fungerar.Det är helt förkastligt, och är att jämställa med djurplågeri.
I stället skall man fundera på varför hunden drar i kopplet, vaktar mot barnen, jagar harar i full speed eller gör andra förbrytelser. Man använder bla ( såklart ) Anders Hallgren som expert i ämnet. Hallgren uttalar att Cesar Millan tillämpar tortyrmetoder.
Man går så långt att man vill påstå att vargflocken fungerar med demokrati, flockledare är en skröna och ledarskap därmed onödigt. Jämlikt och demokratiskt arbetar alla sida vid sida. När det gäller hunden har någon annan forskat och kommit fram till att hunden utesluter människan i sitt rangordnande ( som ju enligt annan forskare inte alls existerade ) och därför är det förkastligt att tala om att hunden behöver rangordnas under människan, ledaren.
Det slår mig att det verkar finnas väldigt många teoretiker i ämnet hund, riktiga specialister.
Gemensamt har de att de teoretiskt vet väldigt mycket som vi som arbetar praktiskt med djuren dagligen inte alls känner igen.
Jag tycker att Cesar Millan är bra. Äntligen, tänkte jag, kan någon tala klarspråk om Djuret Hunden.
Att säga att de här "forskarna" och specialisterna har fel är förstås som att svära i kyrkan.
Därför säger jag så här; jag känner inte igen ett enda dugg av det som beskrivs.
För mig är hunden ett flockdjur med väl inordnade beteenden och uppgifter inom flocken. Rollerna är klara i hundflocken, som tillhör mig.
Jag hoppas att inte alla köper artiklar som dessa rakt av. Hundträning och hundägande är inte bara teori ur en bok. Det är praktisk tillämpning allra mest, så mycket som möjligt och så trevligt som möjligt. Med tydligt ledarskap och trygga signaler till en hund som är just en hund och ingenting annat.

Gå fint i kopplet




Ynglingarna avancerar. De har nu börjat gå på tisdagsträning i stan. På parkeringen vid Holmgrens bil i Räppe träffas vi ett gäng och försöker träna förflyttning och bra relation till de små. De flesta är sju åtta månader. Inga skott eller kast förstås, inga dummiesar eller bollar heller. Vi tränar förflyttningar och kontakt med hunden. Vi tränar på att få hunden att vila i förflyttningen, att använda fotgåendet som en rofylld plats där man fyller på energi - inte bränner den.
Hemma tränar de på fotgående, sittsignal, stanna kvar när man blir tillsagd och så får man apportera litegrann. Knallapportera alltså - full fart ut - full fart in!
Tar, Blue och Red tycker att Livet börjar se Rätt Ljust ut!

På bilden svarte Lakedown Tarw Du, aka Tar, och gule Kayteens at Meadowlark, till vardags Blue!




Monday, November 03, 2008

Från Janne i Finland.

Ta er tid att titta på programmet - en timme är det värt. Det handlar om rasavel och den moderna hundsporten. Det ger en rejäl tankeställare...

http://www.riemurasia.net/kaatopaikka/go.php?id=12796

Sunday, November 02, 2008

Ingen utställning blev det för Will

SUCK det blev domarbyte på utställningen och då drog jag Will.
Inga vänstervarv i BIS-finalen för Will alltså... ;-)

I går var i stället Katarina och Susanne här på dagen så vi tränade Truls och Twiggy lite.Det gick jättebra, Susanne och Trulle gör stora framsteg och har verkligen tränat.
Sedan åt vi andskav med gräddsås och pasta och rundade av med björnbärspaj och vaniljglass till efterrätt.
Mums.

Sverker och Ken har skickat mail! Kenta passade på att skicka med en idolbild på sig själv som han valt ut.
Ken verkar ha det superbra hos Sverker, och det skall bli kul att se dem tillsammans i vår på kennelträff!

Saturday, November 01, 2008

hahahahahahahaha!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=148dowDhkVY

Ja vart hittar jag allting???? :-))

Spaniel Derbyt

Maken rapporterar urusla väderförhållanden för fågel, och följdaktligen tre fällda vilt för 19 startande. Skye var en av de som inte fick nån viltkontakt, men domaren tyckte naturligtvis :-)mycket om Skye's arbete, så han var en av dem som tilldelades diplom i alla fall!
GRATTIS Skye och Janne!