Followers

Saturday, February 16, 2008

Rapport efter att uppkoppling strulat

Dagens prov i Finland

-13 grader sa bilens temperaturmätare, och nog kändes det alltid! Vi samlades kl 9.00 och bjöds på kaffe och frukost.
14 hundar var anmälda för start, och nog fanns det namnkunniga duktiga finländska motståndare alltid!

Dömde gjorde Antti Nurmi och Raimo Huhtiniemi.
Dagen började med att Lilla Grynet återtog sin post som ordförande i Föreningen för Jaktetikens Bevarande…
Ett försök att knalla som Janne stoppade gjorde provdagen kort för Grynet.

Domarna anvisade väldigt exakt vilken fågel de ville ha i det område en mängd fågel fallit under första drevet, det gällde att ha pipan rätt i munnen och tur med vinden när man sände sin hund. Will löste sina första två apporter på ett bra sätt, den första fick jag vissla på honom och säga med pipans hjälp; det skall vara en höna vid en tunna Ja OK, sa Will och jag kunde pusta ut. Den andra var en linje rätt på, tur med vind och en stark linje gjorde att han snabbt var tillbaka med sin andra fågel.
Sedan bytte vi domare, vi hade varit hos Raimo under det första drevet.
Will blev utan fågel under andra drevet, man avstod två av de vilt som föll hos oss ut på en stubb och lät den andra gruppen lösa dem som VÄLDIGT långa dirigeringar.
Sedan en kort paus, och ner tillbaka till drev nummer tre där Will stod först på tur. Här drevs fågel från en skogs/granbacke och med skyttarna placerade i gränsen mellan skog och lite sparad solrosväxtlighet. Vi stod ute på stubben och följde drevet. Efter drevet blev vi anvisade en exakt fågel igen; skicka längs med solrosväxtligheten och stubben, ha pipan rätt i munnen om han får vind på något på vägen ut. Här fick jag blåsa på Will, som ville in i solrosorna till någon av de många fåglar som fallit där (något han delade med de övriga hundarna).Han lyssnade efter att jag fått kalla fram honom lite, och kom till den fågel Antti Nurmi tänkt sig.
Fjärde fågeln, skicka genom solrosorna till skogskanten och hämta ett vilt. Han löste det bra, jag lät honom jaga utmed skogskanten och det gav utdelning.
Sedan plockade man ut de som skulle till final, sex hundar återstod då.
Ny plats, och nya anvisningar. Här gjorde Will en riktigt snygg apport, stark linje, rätt upp i anvisad granbacke och snabbt tillbaka med en tupp. Två hundar plockades bort här, och så var vi fyra hundar kvar.
FIN KVA-FT & KVA Eagle Owl´s Fobos, förare duktiga Janne Lähteenaro som var med i Europacuplaget i Italien. En härlig hund, som i dag var ohotad. FIN KVA RM-07 Eagle Owl´s Epimetheus med föraren Ari Ahola. FIN KVA Starcreek Drake med Misu Sipola, också med i Europacuplaget och så var det jag och Will.
Ett sista drev med varsin apport fick avgöra dagen. Segraren var ohotad, men de övriga hundarna var nog ganska jämna.
Vann gjorde alltså FIN KVA-FT & KVA Eagle Owl´s Fobos, tvåa FIN KVA RM-07 Eagle Owl´s Epimetheus, trea FIN KVA Starcreek Drake och vi som fjärde med förstapris.
Will fick lite plåster på såren, då han utnämndes som Gun´s Choice.
Nu väntar vi i Åbo på att få checka in bil och hundar för att påbörja resan hem!

2 comments:

  1. Anonymous2:56 AM

    Duktig Will!!!

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:02 AM

    Grattis till ännu en finfin prestation! Tur att det finns hundar som Grynet, som visar att egenskapen "att ta egna initiativ" är välbevarad hos våra vänner :-)

    ReplyDelete