Followers

Monday, November 02, 2009

Intensiva dagar

Måndagstrött i dag. Torsdag var ju särskilt prov, fredag fasanjakt hela dagen, lördag reste jag till Bälinge, dömde hela dagen i går och körde hem i går kväll. Var hemma runt elva och stöp i säng.Sov alldeles som i koma kan jag säga. Provet var på änder, gott om änder också. På gott och ont, såklart.
På torsdag dömer jag A-prov igen i Södra avdelningen.Det blir på fasaner den gången och jag ser fram emot en bra dag med högklassigt hundarbete.

I morgon har vi Walk Up träning här hemma, träning inför A-prov och förståelse för regelverket.
Reglerna för A-prov skiljer sig ju en hel del från B-provsreglerna och deras tillämpning.
Det är en viktig del av förberedelsen till sitt tävlande att gå på walk up/mock trials.Dels för att få in tekniken och tänkandet i turordningar och skickandet vilket kanske dämpar de värsta nerverna, och dels för att hunden såklart blir bättre förberedd.Det går ju inte att få till den riktiga situationen på mocktrials såklart, men bättre än ingenting.
På A-prov gäller det som startande att vara alert. Man måste se till att haka på domarna och vara framme och med när det drar i gång.
Annars förbereder vi lite jakter,prov och träningar. Teal är frisk och pigg igen gudskelov, hon var rejält dålig torsdag kväll och trött på fredagen.
Skönt att det var övergående!

No comments:

Post a Comment