Followers

Tuesday, November 10, 2009

I går fasaner på Godset


I går jagades det fasaner på det fina Godset igen.
Hundarna skötte sig kanon och fick varsitt drev med lagom med apporter.
Tar gick med i första drevet - tyst och stadig, snabb och entusiastisk. han fick tre fina markeringar och tre tacksamma linjetag ( lysande fasaner på höstssådd). Första fågeln apporterades med sådan entusisasm att han slog tredubbelkullerbytta över fågeln i leran och därefter påminde mest om Viktor i dagisåldern, dvs heltäckt med lera.
Will fick stå i utkanten av två av dreven, jag hoppades på någon bra skammad fågel att skicka på. Men skyttarna var av toppklass och därför blev det mest stadga och de fåglar som hämtades hämtade jag själv.
Miss Fine apporterade sina allra första fasaner i livet. Hon var kanonduktig - hon simmade över den strida ån för att hämta fasaner på andra sidan. Det är rejält strömt där och inte så lättapporterat - men miss Fine är ju en frejdig och frimodig tjej, så hon skötte sig kanon. Tre gånger gick hon över ån, ett par fann hon på närsök i åkanten och så tog hon en fin skammad tupp som gömt sig djupt nere i liggvass.
Bra debut alltså!
Tack apporteringskompisar som såg till att vi fick stå på bra ställe!

Skye lyckades skada sig, en tagg rakt upp i foten gjorde honom trebent. Efter att ha dragit uppmärksamheten till sig och till och med fått alla skyttarna att ojja sig och sjåpa sig runt honom bars han dramatiskt in i labmobilen och fraktades hem. Väl hemma klämdes resterna av smutset ut och rengjordes med descinfektionsmedel och antibiotikasalva.Sedan fick han sova säng!I dag är han betydligt bättre och väldigt nöjd med all uppståndelsen. Han är ju kille!

No comments:

Post a Comment