Followers

Wednesday, September 30, 2009

Lite mycket att göra just nu

Jag har ju glömt att rapportera!
Teal startade i NKL i Kisa i lördags. Hon har aldrig sett trut någon gång, hon grep den spontant när hon hittade den på söket, men spottade förvånat ut den efter några meter. Det blev en trea så där lite snöpligt.
Har människan inte tränat hunden???? undrar ni kanske. Jo det har vi, och hon har tagit allt kallt vilt vi presenterat, så vi har inte tänkt tanken att hon skulle reagera på truten. Men det gjorde hon, stackarn. Nu har hon fattat att de är apporteringsbar fågel så nu griper hon den glatt och kommer!I stället har hon nu brutit en klo som skall dras, så nu blir det nog ingen möjlighet att kvalificera henne till A-prov i höst, utan det får vänta till nästa år. Hon är ju jätteduktig på jakterna, i hand hela tiden, duktig viltfinnare och helt okomplicerad vid sidan. Föredömligt lugn helt enkelt!

Lille Skye startade på Fältprov i Genarp i helgen och fick ett andra pris i ÖKL, ett pris som blev krokigt för att Skye la en apporterad fågel på marken i stället för att lämna den i handen. Jobbade fint och skötte sig bra tyckte domaren Norman Blakeney!

Meadowlark Dipper fick ett andra-pris på sin ÖKL -start i Växjö, hans vattendirigering blev lite kringelikrokig tydligen!

1 comment:

  1. Minus sänder en hälsning till Teal - hon vet PRECIS hur ont en bruten klo gör, och hur HEMSKT det är att få vara hemma från all jakt bara för att man har lite ont i foten...
    Minus hälsar dock också att hennes klo på knappt fyra veckor har läkt ialla fall tillräckligt för att kunna apportera :-)
    PUSS!

    ReplyDelete