Followers

Sunday, September 20, 2009

Helgen

Puh, sitter vid datorn efter en intensiv helg. I går var vi på jakt hela dagen, och det blev verkligen hela dagen. Vi lämnade stället strax före klockan sju med utmattade hundar och egna ben.
En härlig jaktdag med vackert väder och hårt arbete.
Anna-lena startade Leia för första gången i EKL i Norge och gjorde en fin-fin debut med ett andra pris! Anna-Lena meddelade på telefonen att leia var "het som en kamin" på walk up delen, men höll påde klaffen och sig själv i skinnet. Men nånstans skulle det ut och det resulterade i ett par lite omständiga markeringar som Leia fick hjälp med. Snubblande nära en etta - och en riktigt bra debut! I bland kan man få för sig att bara ettor är bra prestationer som är värda att talas om, men ett andra pris är ett jättebra pris, och Anna-Lena hördes nöjd och glad.
I dag har Pia startat Asti på Brunnsholmsprovet.Asti gick jättebra, men lämnade inte viltet i hand! Pia lät besviken på telefonen - Asti lämnar ju alltid i hand på träning. Provsituationer är dock alltid något extra för hundarna, och i dag blev det avlämningarna! Jag tycker att ni är duktiga med ert andra pris! Det är lätt att glömma vägen dit, när stadgan var ett spöke, när det inte gick så bra att gå fot, när det krånglade med viltet.
Asti har startat två gånger - med två tvåor som resultat! Vi tycker att Ni gör det kanonbra - på´t igen Pia!Snart sitter det!
Anna-Lena startade Dipper i öppenklassen i Norge i dag med - gissa - ett andrapris som resultat i debuten. Anna-Lena var lite ilsk i telefonen eftersom Gulle-Dipp ( hrmmm) körde ett partytrick han prövat en gång förut i livet vid en ålder av sju månader. Då var han valp och fick bannor. Sedan dess har han aldrig repeterat partytricket. Men på sin första utlandsresa ville han väl glänsa lite extra för att fira sina fina markeringar och kastade helt sonika upp fåglarna i luften på lek på vägen in som självbelöning för väl utfört arbete. Ingenting gick sönder, men två sådana gånger reulterar i lite prisavdrag.
Allt annat satt som en smäck - hur duktig som helst vilket gjorde Anna-Lena extra arg såklart!
Känner vi Anna-Lena rätt kommer det aldrig mer hända :-)
Bra debut i alla fall tycker vi!
I dag har vi haft walk up träning på Björkåsen, en härlig dag med härliga människor och hundar. Ganska möra var vi nog allihop på slutet - vad annars kan man vänta efter att ha markerat och dirigerat hela dagen i gassande septembersol?
I övermorgon kör vi igen - walk up på Björkåsen!

2 comments:

  1. Ros-Marie12:00 AM

    Trevligt inlägg

    ReplyDelete
  2. Men "första utlandsresa"? Gulle-Dipp var ju i Norge redan förra året och gjorde bra ifrån sig. Snart är det fredag - finns det kanelbullar kvar?

    ReplyDelete