Followers

Sunday, March 22, 2009

WT-utbildning

Jag har varit i Västra avdelningen för att hålla WT-domarutbildning. 25 personer mötte upp ute på skjutbanan i Säve.
Jag åkte redan i lördags kväll och övernattade hos Anna-Lena i Mölndal, jättetrevligt!

WT-utbildningstillfällen är jätteviktiga för att hålla kvalitet på våra WT och undvika lokala regeltillämpningar och regler.

En fråga om fritt sök på WT togs up, och diskuterades. Tidskrävande och svårbedömt, jag tycker inte att fritt sök har på WT att göra. Viltfinnarförmåga kan man mäta ändå, svåra markeringar eller väl dolda dirigeringar i tät vegetation fungerar precis lika bra, precis som närsök.
Ett förslag var att för att spara tid ha två sökstationer och två domare , och dela de startande i två grupper.
Så kan man inte göra, likaprincipen försvinner helt. Det blir två olika övningar hur man än vänder på det, och två olika bedömningar hur man än gör. Det räcker att den ena domaren snittar på två poäng högre i sin ruta för att påverka slutresultatet. Vinden ligger olika, terrängen blir olika och bedömningen kommer att skilja lite. Inte rättvist mot det startande.

Det var en fantastiskt trevlig och bra dag, med bra diskussioner och högt i tak.
Hela helgen har alltså ägnats åt WT-domarutbildning - jag hoppas att det varit givande och att liknande utbildningar kommer att hållas kontinuerligt ute i avdelningarna.

Vi har en skyldighet mot de startande att kontinuerligt arbeta för att hålla hög standard på våra WT, och utbildning måste vi kunna bjuda på i avdelningarna. WT är ju en viktig inkomstkälla för avdelningarna och väl värda att satsa på.

1 comment:

  1. Anonymous7:19 AM

    Kära fru C Millan/Dr Phil,
    Tack igen för ännu en mycket givande helg! Kom snart tillbaka och hälsa på oss, vi saknar dig redan!
    Många kramar från oss i Mölndal

    ReplyDelete