Followers

Monday, March 09, 2009

Styrelsearbete och medlemsengagemang

I går var det årsmöte i Småland. Valberedningen har haft ett hårt arbete att finna styrelsemedlemmar - och tyvärr lyckades de inte finna en kassör till Smålandsavdelningen.
Det är för jävla bedrövligt helt enkelt.
Ingen kan ta på sig, ingen vill, alla jobbar heltid, har barn, egna hundar mm mm.
Underligt nog finns både tid och engagemang att anmäla på avdelningens alla aktiviteter och ta del av det stora utbudet.
Nu kunde ingen ny styrelse tillsättas. Några på årsmötet tyckte att styrelsen skulle lösa detta internt, men vad skulle det vara för lösning? Vad skulle det vara för signal?

Om man har tänkt sig att ta del av ideella föreningars aktiviteter och utbud borde det vara självklart att tänka sig två års styrelsearbete som sitt strå till stacken. Vad exakt är det som gör att man tycker att alla andra skall duka upp bordet, laga maten och diska??

Dessutom är det trevligt att sitta i styrelser och ta del av att arbeta aktivt för föreningen.
Styrelsearbete är faktiskt kul!
Smålandsavdelningen har de sista två åren utvecklats till en av de mest välskötta avdelningarna, med massor av aktiviteter och en sund ekonomi.

Verksamhetsåret 2009 är hotat; Smålandsmästerskap, jaktproven, viltspårprov, Grännautställning, internatkurserna. Vi har inga delegater att skicka till Fullmäktige, vilket nog är det allra värsta. Vi har ingenting att säga till om i de viktiga frågorna som vi står inför.Vi avstår den rätten av ren lathet.

Vill vi ha det så här?

3 comments:

  1. Anonymous2:54 AM

    hej hopp!
    Gävleborgsavdelningen stog inför samma problem i helgen, förutom att vi saknade en ordförande.... Nu löste sig problemet under mötet då en frivillig uppenbarade sig...
    MEN, jag håller med Birgitta, det skulle vara så enkelt att sitta i en valberedning om alla kände sig manade att dra sitt strå till stacken!
    Hälsningar från Hofors.
    //Carina

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:34 PM

    Ja problemet finns på fler ställen tyvärr. Jag vill flagga för en biprodukt till detta fenomen nämligen att människor som sedan länge tröttnat och fått idétorka sitter kvar eftersom ingen avlösare finns. Vill vi ha det så? Då självdör avdelningen/delar av avdelningen tämligen fort!

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:45 AM

    Håller med.. Vi har haft samma porlbme i våran klubb... Folk som inte ha rnån lust sitter på poster och gör inte det de sitter där för. Ingen vill hjälpa till. Vi är några få som vill att klubben ska gå framåt och att det ska finnas kurser som folk ska gå. men man orkar inte hur länge som helst. Tyvärr.

    Mvh Maria

    ReplyDelete