Followers

Monday, December 31, 2007


GOTT NYTT ÅR 2008 önskar vi alla våra vänner och valpköpare! Vi hoppas att 2008 skall bli ett härligt och roligt år med många minnesvärda händelser med hundarna!
Will och gänget skickar särskild nyårshälsning till alla träningskompisarna!
Vi ska flytta till ett annat hus under året! Vi ska sätta ut änder som vanligt, och i år ska vi bygga ett kaninhägn på 5 hektar för träning av hundarna.
Vi ska hämta ett par nykomlingar från England under året.
Vi ska träna våra hundar och andras, och vi ska ha ett par valpkullar!
Vi börjar redan i januari med att starta Will på A-prov!



Sunday, December 30, 2007

Gott Nytt År från Tina och Dante!


Inget snack om saken - ytterligare en guldklimp!

Valpträff 30 december







Sist vi sågs var den 2 september. Nu kom lite färre ( lite konstigt val av dag kanske :-) och någon blev sjuk i sista sekunden, men Anna-Lena, Tina och Roy visade glatt upp sina gossar.
Karin Wallander hade gjort Tina sällskap från Stockholm, så hennes valp Pila och en bror till Pila som bor i grannbyn passade på att vara med. Fem jämngamla valpar således, nu drygt sju månader gamla.
Jättefina valpar, och väldigt stolta hussar och mattar. Jag är så glad för att ni kom och är så glad över vad jag såg!
Spöregn och korvfrillning funkar jättebra också, och den här helgen har det verkligen hällregnat. I går tränade vi ju tillsammans, Karin, Tina, Katarina, Janne och jag med våra vuxna hundar. Det hällregnade då också... :-)


Thursday, December 27, 2007

Hane till Skipper bestämd


Vi hade en favorit på IGL i december, ja egentligen hade vi många. Men vi tittade lite extra på en speciell hund, GBFTCH Mediterian Blue.Vi har bestämt att det är honom vi vill para Skipper med den sista gången.

Varför just honom?Jag är väldigt förtjust i Endacott-linjerna, och de har passat Skipper bra tycker vi.Raven är en son till Endacott Soames of Riversway, en bror till Shelf. Soames är också farfar till Wendearose Hector of Riversway.
Blue har också fantastiske nedärvaren FTCH Aughacasla Sam of Drakeshead i sin stamtavla, men är själv Optigen Clear. Sam's avkommor är härliga hundar med en alldeles fantastisk stil i arbete.
Det blir en hel del gult, Skipper bär ju gula anlag som bekant.
Här är en bild på Blue från IGL. Han är en flott hanhund som vi gärna parar med vår Drottning!

Ändrade planer

Inom någon dag kommer en ändring ligga på aktuella valpkullar. Searover Kit´s Dot kommer inte att ha några valpar hos oss i vår. Marina och Sven har ändrat sina planer och därför brutit vårt leasing-avtal.
Skipper kommer i stället att paras under våren och ha valpar leveransklara någon gång i mitten av juli. Tassa och Will paras enligt överskommelsen i februari-mars.
Hane till Skipper är inte bestämt ännu, men jag återkommer när det som just nu bara är tankar är ett färdigt beslut.
God fortsättning!

Sunday, December 23, 2007

Träning på Hall

Jättetrevlig dag i gnistrande kyla, med härliga valpköpare från Meadowlark,samt några hugade spekulanter på Will och Tassas kull som nu fick chansen att se dom live! Karin Wallanders unga uppfödning var också med och en av mina ungdomar, lille gule Fokus.
Trevliga valpar med ambitiösa köpare.
Vi grillade korv och pratade hund som vanligt, inget nytt under solen alltså :-)

I morse långpromenad ner till Ekerö kyrk-allé och över vägen mot Busviken. Hundar och syster som sällskap, bra start på morgonen. Snart dags för stallet och dagens insläpp och pysslande med hästarna. Alla hundar med förstås, och sedan eftermiddagspromenad.

Härligt!

Thursday, December 20, 2007

I dag packar jag och hundarna bilen och drar till Hufvudstaden

Egentligen inte till själva huvudstaden, men till Ekerö och familjen. Vi ska hinna med att att åka till Hall ( ja inte i fängelset, men utanför ) och träna lite, träffa Karin W och umgås med barnen och familjen över jul. Janne kommer upp den 23.12!

God Jul & Gott Nytt År!

Monday, December 17, 2007

Mitt Sloe Gin recept!

Den som vill göra sin egen sloe gin kan följa receptet här.
Det är inte svårt, men kräver en del tålamod.Ingredienser:

3 dl slånbär
1 dl socker
35 cl gin

Slånbären skall vara frostnupna eller ha tillbringat minst ennatt i frysen. Detta gör dem mildare och behagligare i smaken.Den gin som används bör vara torr, exempelvis av typen Plymoutheller London Dry. Söt gin som Old Tom ger en jolmig likör.
1. Blanda socker och gin i en glasburk. Skaka till sockret löst sig.
2. Pricka slånbären (stick sönder skalet med en stoppnål e d).
3. Lägg slånbären i gin-socker-blandningen och skaka lätt.
4. Låt burken med sprit, socker och bär stå minst två månader. Skaka den lätt två till tre gånger per vecka.
5. Sila bort bär, skal och kärnor och häll likören i en ren glasflaska.
6. Lagra likören i minst två månader.
Under denna tid kommer fruktrester att sjunka till botten och bilda en bottensats som sedan dekanteras bort. Av denna anledning bör lagringen inte ske i kylskåp; i många kylskåp är vibrationerna från kompressorn så starka att ingen bottensats bildas.
7. Om du har tålamod, lagra ytterligare några månader. Vidare
förvaring och lagring kan ske i kylskåp.

Lycka till med tillverkningen!

Ken och Truls - partners in crime


Efter helgen

I dag lugnt och skönt. Helgen har bestått av ungdomar (= jättekul ) och träning av hundar. Susanne och Truls kom och visade upp sina färdigheter. Truls visade också upp ett synnerligen gott minne. Han mindes mig TYDLIGT från förra gången Truls var här. Då var Truls helt enkelt Gräslig, och han fick smaka på en Upprumpning a la Birgitta.
Nu hoppade han frejdigt på unghanars vis ur bilen med kavat uppsyn tills han hörde min ljuva stämma; nämen HEJ Truls! Hans nyss så kavata, för att inte säga Sprättiga uppsyn förbyttes omedelbart till en mer timid hållning.
Slokande labradorgossar är riktigt fina tycker jag :-)
Truls apporterade och lyssnade och lydde som ett riktigt praktexemplar kan man säga. Då och då sneglade han ängsligt åt mitt håll, som för att försäkra sig om att allt var rätt och riktigt. Klok hund den där Truls.Och så duktig, fram för allt! :-))

I går träning i Eriksmåla-trakten hela dagen, jätteroligt hade vi!

Will går kanon just nu, en fröjd att träna honom är det!

Dagens missräkning; Parkerar för att köpa mer tennisbollar till Will. När jag låser bilen kommer en Ursnygg polisman och går på parkeringen. Han söker ögonkontakt med mig och ler charmigt.
Smickrad ler jag tillbaka på ett lite generat vis. Hej - säger den Uniformerade och Ursnygge. Hej - säger jag tillbaka med med lite larvig röst. "Kan jag få se på körkortet?" säger han sedan. Och sen fick jag blåsa. Alltså, sen upptäckte jag att det var flera poliser som gick runt där och gjorde flygande nykterhetskontroller. Jag som trodde att det var min charmerande uppsyn som gjorde att han tog kontakt. SUCK. Janne tyckte att det var jätteroligt. SUCK.

Thursday, December 13, 2007

Ny FTCH CONNEMARA TWINKLE OF LAKEDOWN

Roger Phillips skriver att Ruby vunnit sin sista open trial för sitt GBFTCH!

Arbete i det tysta

På olika vis har man uppmärksammat vardags-hjältar den här veckan i tv. Spanieln Skye är en sådan, fast han arbetar oförtrutet i det tysta, och trängtar icke efter offentlig uppmärksamhet för sina gärningar. I bland märks dom faktiskt inte. Det är faktiskt just här om dagen jag förstod Vidden av hans Godhet.
Han kommer alltsom oftast och sätter sig framför våra fötter. Sedan stirrar han med enveten blick på oss och ger sig inte. Flyttar man sig så flyttar han efter. Samma stirrande uppfodrande blick.
Nu vet jag varför. Skye har plockat upp något viktigt att Apportera. Oftast är det en pytteliten bit av en sticka, ett hörn av ett lökskal, eller en minimal pappersbit.
Den är av storleken Minimal vilket innebär att det tar en stund att förstå att han utfört ett arbete igen. Efter tacksamhetsbetygelser och beröm ger han sig av på nytt. A spaniels job is never done...

Wednesday, December 12, 2007

Ha en skön Lucia i dag med många lussebullar! Nu sticker vi på fasanjakt!

Körkortsnytt!

Grattis Världens Bästa Felix till körkortet i dag!!
Hälsar din familj!

Tuesday, December 11, 2007

Besök i vår

Roger Phillips och Simon Hasnell kommer till oss i vår! Inspiration för A-prov och gedigen handlerträning bjuder dom på!

Bilder från IGL

































Stående i betorna för att se sin handler bättre - FTCH Drakeshead Logo. Längst ner Sarah Coby med andraplacerade Fordleymoor Whisky Mac of Longwalk. I övrigt mingelbilder.

En bild från en jakt vi hade förra hösten



Hittar lite fina bilder från en jakt vi hade i november förra året. På torsdag är det dags igen, vi ska på fasanjakt och hoppas på en härlig dag.

Söndag har jag träning hela dagen!

Monday, December 10, 2007

FTW Wendearose Hector of Riversway



Här kommer ett par bilder på pappa Hector

Över 100.000 besök på hemsidan och lite smått och gott

I går slog räkneverket om, det innebär 100.000 besök på hemsidan! Kul att så många hittar oss och kikar in och ser vad vi har för oss!

Vi planerar valpträff för Hector och Skippers valpar! Söndagen den 30 december bjuder jag er att komma till oss i Torpsbruk. Vi hoppas på snöfritt och egen fika/lunch medtages. Vi samlas här kl 10.00! Maila och tala om att Du/Ni kommer. Behövs övernattning? Då fixar vi det också!

I dag ska vi träna egna hundar!

Dusty på bild med Anki - premiär på jakt




En hälsning från Anki Andersson med Meadowlark Dusty

Det är jaktpremiär och Dusty verkar uppskatta sin första gång!

Friday, December 07, 2007

Porträtt på Will


Hemma igen

Vi körde från puben The White Hart i Ardingly vid nio-tiden onsdag-kvällen.Sedan tog vi tunneln till Calais och körde sedan hela natten hemåt. Vi turades om att köra och sova, så det gick ganska bra trots att det var jobbigt emellanåt. Vi kom hem torsdag eftermiddag och packade ur bilen, satte i gång tvättmaskiner och försökte få lite ordning innan vi stupade i säng.Det har varit en otrolig upplevelse och en underbar höst, men härligt att sova i sin egen säng igen.
Skönt att vara hemma igen hos familjen!

Mera Drummer - foto av Lotta Luciani



Lite mer IGL, smått och gott!

Lite ostadigt väder hade vi, men väldigt milt och skönt, fjorton grader på morgonen.
Vilka hundar vi såg! Alla var ju inte med till andra dagen, bland kul hundar som inte klarade sig till andra dagen kan nämnas Kathy Tuck´s egenuppfödda Craighorn Bracken-dotter Olivertash Lilly .
Sverigebekanta John Halsted jr hade kvalificerat inte mindre än tre hundar, FTCH Dargdaffin Fliss of Snowdel, FTCH Scolopax Joe of Tagabea och FTCH Roberto Rannaldini of Bolton Abbey.
Den sistnämnda försvann i den ormbunks-sträcka om två hundra meter där vi tappade nio hundar.Han var en av fyra som eyewipades av domargruppen när en morkulla sköts fyrtio meter framför linjen. De andra två var med till dag två men togs bort vid lunchtid, båda två hade för stora svårigheter med sina apporter och måste handlas mycket för att finna sina vilt, de hittade dock sina vilt, vilket många andra gick bet på. Men det är ju som bekant inte bara att finna, utan hur man fann dom som gäller.
FTCH Mansengreen Diesel och FTCH Buccleuch Opal eyewipades i samma område av FTCH Riaghyll Vega, precis som FTCH Tullibole Tess of Denbrig eyewipade Mirstan Gunner.
En härlig tik, FTCH Pryanduke Fenmarc Quest fick markeringarna att se löjligt enkla ut, inga signaler alls, bara ut exakt till rätt fläck och tillbaka med vilt. En annan som imponerade stort med perfekt balans mellan samarbete och naturliga egenskaper var Fordleymooor Whisky Mac of Longwalk med unga föraren miss Sarah Coby. Sarah är ung gamekeeper och jätteduktig handler. Ekipaget slutade tvåa! Trean sammanlagt FTCH Anson Anne of Denbank var en annan stensäker markör i den tuffa ormbunksterrängen
FTCH Maverisk’s Goose, en av mina absoluta favoriter, försvann dag två på sista apporten då Keith viftar i väg sin hund utan at hunden skulle i väg. God natt! Vi var många som hade denna härliga hund som favorit!
Sandra Halstead förde fina FTCH Drakeshead Logo i år. Även hon fick se sig eyewipad tillsammans med Sara Gadd’s Sebow Laurel of Brindlebay och underbara FTCH Mediterian Blue med handler David Latham. Vem gjorde det? Anette Clark med fina Garronpoint Liffy. Logo och Mediterian Blue är halvbröder tillsammans med ytterligare en av startfältets deltagare, FTCH Skellorn Danty. Pappa till de tre hanarna är FTCH Endacott Shelf. Endacott Shelfs bror FTCH Endacott Soames of Riverway hade sonen Maverick’s Goose på plats och barnbarnet Waterford Edward of Tasco ( FTCH Dipplelodge Raven of Riversway-FTCH Waterford Covey )I startfältet. Alan Roundtree’s Raven-son var en underbar hund, och med hela provet ut utan pris. FTCH Kenmillto Remus med Leigh Jackson var också med tiden ut, också han utan COM eller placering. Vi tyckte det var märkligt, de två tillsammans med hunden som kom tvåa var de vi gissade på.
Alltså vinnare FTCH Willowyck Ruff och Tess Lawrence. Ruff inledde inte så starkt och vi trodde nog inte att han skulle finnas med efter lunch dag två, men han hängde med och vann till slut.
Massor av fina hundar har vi sett och en och annan mindre imponerande, vilket är bra för självförtroendet, de är inte ouppnåeliga!
Pst - självaste drottningen var med dag tre och vi hade henne bara några meter ifrån oss på prisutdelningen.
Goda vänner, härliga dagar och bra hundarbete sammanfattar IGL 2007!

Thursday, December 06, 2007

Meadowlark Drummer



En underbar bild skickade Tina på Focus, tagen av duktiga Lotta Luciani!

Han får representera fart och glädje idag!

Lovar att återkomma med ett mer fylligt reportage om IGL som vanns av Tess Lawrence med FTCH Willowyck Ruff. Har bilder och en del att berätta om vad vi såg för trevligt under dagarna i Windsor!

Monday, December 03, 2007

I dag

Många tunga namn åkte ut i går, Tony Parnell med sin Tweedshot Maximus och John Halsted jr åkte tillsammans med två andra på en judges eyewipw, detta utan att ha fått en enda apport innan. En woodcock i ormbunkar blev deras fall, men domarna gick bara rakt ut och hittade fågeln. Billy Steel jr visade mänskligt nog upp en Hillus Clyde som inte lyssnade så mycket på pipan, utan tog Windsor Great Park med omnejd med sig i ett försök att finna en fasantupp skjuten 50 meter framför linjen i ormbunkar. John jr är kvar med två hundar, så han har fortfarande chansen.John Halstead senior eyewipades med sin unga hanhund av Tess Lawrence med pappan till densamma, Willowyck Ruff.
Sandra Halstead är kvar i hetluften med Drakeshead Logo. Sarah Gadd hade två hundar kvalificerade men gjorde sällskap med många andra och slogs ut direkt utan att ha fått "sätta tänderna" i en enda fågel med Birdsgreen Diesel. Hon får hoppas på Seboy Laurel of Brindlebay i dag!
Återkommer!

Another one bites the dust.......

51 hundar i katalogen,21 kvar tills i morgon. Manfallet var tungt och i mångfald.
Kvar är:
Nobsquinton Lily
Waterford Edward of Tasco
Dargdaffin Fliss of Snowdell
Anson Anne of Denbank
Tasco Monk of Mansengreen
Levenghyl Isle of Mull
Greenbriar Glencoe of Drakeshead
Seboy Laurel of Brindlebay
Mediterian Blue
Drakeshead Logo
Kenmillto Remus
Garronponit Liffy
Skellorn Danty
Scolopax Joe of Tagabea
Jasmine Lily of Labdom
Garrethall Morse of Heathergrave
Tullibove Tess of Denbrig
Fordlimore Whisky Mac of Longwalk
Maverick's Goose
Birdsgreen Sweet Reward of Castlemans
Pryanduke Fenmarc Quest
Darleigh Thunderbolt

That's it!
I morgon 9.30 en ny IGL-dag!

Sunday, December 02, 2007

Windsor


Eton College och statyn från Drottningens jubileum 2002
I dag har vi sightseeing i Eton, Ascot och Windsor, i morgon IGL första dagen. Vilka svenskar som vi möter vet vi inte riktigt ännu, men det blir väl ett helt gäng som vanligt.