Followers

Friday, December 07, 2007

Lite mer IGL, smått och gott!

Lite ostadigt väder hade vi, men väldigt milt och skönt, fjorton grader på morgonen.
Vilka hundar vi såg! Alla var ju inte med till andra dagen, bland kul hundar som inte klarade sig till andra dagen kan nämnas Kathy Tuck´s egenuppfödda Craighorn Bracken-dotter Olivertash Lilly .
Sverigebekanta John Halsted jr hade kvalificerat inte mindre än tre hundar, FTCH Dargdaffin Fliss of Snowdel, FTCH Scolopax Joe of Tagabea och FTCH Roberto Rannaldini of Bolton Abbey.
Den sistnämnda försvann i den ormbunks-sträcka om två hundra meter där vi tappade nio hundar.Han var en av fyra som eyewipades av domargruppen när en morkulla sköts fyrtio meter framför linjen. De andra två var med till dag två men togs bort vid lunchtid, båda två hade för stora svårigheter med sina apporter och måste handlas mycket för att finna sina vilt, de hittade dock sina vilt, vilket många andra gick bet på. Men det är ju som bekant inte bara att finna, utan hur man fann dom som gäller.
FTCH Mansengreen Diesel och FTCH Buccleuch Opal eyewipades i samma område av FTCH Riaghyll Vega, precis som FTCH Tullibole Tess of Denbrig eyewipade Mirstan Gunner.
En härlig tik, FTCH Pryanduke Fenmarc Quest fick markeringarna att se löjligt enkla ut, inga signaler alls, bara ut exakt till rätt fläck och tillbaka med vilt. En annan som imponerade stort med perfekt balans mellan samarbete och naturliga egenskaper var Fordleymooor Whisky Mac of Longwalk med unga föraren miss Sarah Coby. Sarah är ung gamekeeper och jätteduktig handler. Ekipaget slutade tvåa! Trean sammanlagt FTCH Anson Anne of Denbank var en annan stensäker markör i den tuffa ormbunksterrängen
FTCH Maverisk’s Goose, en av mina absoluta favoriter, försvann dag två på sista apporten då Keith viftar i väg sin hund utan at hunden skulle i väg. God natt! Vi var många som hade denna härliga hund som favorit!
Sandra Halstead förde fina FTCH Drakeshead Logo i år. Även hon fick se sig eyewipad tillsammans med Sara Gadd’s Sebow Laurel of Brindlebay och underbara FTCH Mediterian Blue med handler David Latham. Vem gjorde det? Anette Clark med fina Garronpoint Liffy. Logo och Mediterian Blue är halvbröder tillsammans med ytterligare en av startfältets deltagare, FTCH Skellorn Danty. Pappa till de tre hanarna är FTCH Endacott Shelf. Endacott Shelfs bror FTCH Endacott Soames of Riverway hade sonen Maverick’s Goose på plats och barnbarnet Waterford Edward of Tasco ( FTCH Dipplelodge Raven of Riversway-FTCH Waterford Covey )I startfältet. Alan Roundtree’s Raven-son var en underbar hund, och med hela provet ut utan pris. FTCH Kenmillto Remus med Leigh Jackson var också med tiden ut, också han utan COM eller placering. Vi tyckte det var märkligt, de två tillsammans med hunden som kom tvåa var de vi gissade på.
Alltså vinnare FTCH Willowyck Ruff och Tess Lawrence. Ruff inledde inte så starkt och vi trodde nog inte att han skulle finnas med efter lunch dag två, men han hängde med och vann till slut.
Massor av fina hundar har vi sett och en och annan mindre imponerande, vilket är bra för självförtroendet, de är inte ouppnåeliga!
Pst - självaste drottningen var med dag tre och vi hade henne bara några meter ifrån oss på prisutdelningen.
Goda vänner, härliga dagar och bra hundarbete sammanfattar IGL 2007!

No comments:

Post a Comment