Den som vill göra sin egen sloe gin kan följa receptet här.
Det är inte svårt, men kräver en del tålamod.Ingredienser:
3 dl slånbär
1 dl socker
35 cl gin
Slånbären skall vara frostnupna eller ha tillbringat minst ennatt i frysen. Detta gör dem mildare och behagligare i smaken.Den gin som används bör vara torr, exempelvis av typen Plymoutheller London Dry. Söt gin som Old Tom ger en jolmig likör.
1. Blanda socker och gin i en glasburk. Skaka till sockret löst sig.
2. Pricka slånbären (stick sönder skalet med en stoppnål e d).
3. Lägg slånbären i gin-socker-blandningen och skaka lätt.
4. Låt burken med sprit, socker och bär stå minst två månader. Skaka den lätt två till tre gånger per vecka.
5. Sila bort bär, skal och kärnor och häll likören i en ren glasflaska.
6. Lagra likören i minst två månader.
Under denna tid kommer fruktrester att sjunka till botten och bilda en bottensats som sedan dekanteras bort. Av denna anledning bör lagringen inte ske i kylskåp; i många kylskåp är vibrationerna från kompressorn så starka att ingen bottensats bildas.
7. Om du har tålamod, lagra ytterligare några månader. Vidare
förvaring och lagring kan ske i kylskåp.
Lycka till med tillverkningen!
Monday, December 17, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Vilket husmorstjafs! Lagra i två (!!!) månader, skaka LÄTT ...bla bla. Vad är det för fel på en hederlig G&T???
ReplyDeleteOK, det GÅR att köpa färdig Gordon´s Sloe Gin. Och den måste INTE stå i två månader.Den kan man hälla i sig på stubben!
ReplyDeleteNu sis kan vi sluta köpa Allers för att få husmorstips. Vad ska komma härnäst? Köp tandpetare på Apoteket som ser ut som små flaskborstar. De passar jättebra till att göra rent i hålen i slasken:-)
ReplyDeleteGOD JUL & GOTT NYTT ÅR till er alla
ReplyDeleteKramar
/Carola & Friidrottarna
Vi önskar er en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
ReplyDeleteKramar
Ewa & Diesel
PS! Birgitta, tack för allt du har lärt oss under detta året! Det betyder mycket för mig!!!!