Followers

Thursday, October 18, 2007

Livermere Hall, fyra dagars walk up med Peter Hammond
















Vi är tillbaka på Livermere Hall. I år köpte vi fyra jaktdagar med Peter Hammond och nu har vi gjort färdigt dag två. Dagarna ser ut så här; frukost på Livermere Hall 08.00, sedan förmiddagsjakt. Antingen skjuter man, eller så för man hund. Sedan växlar man efter lunchen, som också tillagas och serveras av Peters fru Elsie.
Livermere erbjuder jakt i otroligt skiftande vegetation; tistlar, senap, betor, stubb, skogsmark och vatten. I dag har vi haft hela paketet, och det har varit fantastiskt. Precis som förra året har vädret varit med oss, sol på klarblå himmel och perfekt vind.
Vi skjuter fasaner, rapphöns, änder, duvor och gäss. Hare och kanin går också bra i bagen som är beställd till 80 vilt per dag. Hundarna har skött sig jättebra, och vi har haft bra skytte också, vilket är förutsättningen för vårt upplägg; vi skjuter ju till varandra så det gäller att vara med på noterna. Janne och Anders är riktigt riktigt duktiga, men även Katarina, Åsa och jag skjuter våra vilt helt utan att behöva skämmas för oss.
I dagens slut var vi med och apporterade på en andjakt, och det mörade hundarna ordentligt efter att först ha gått på linje en hel dag. Middagarna hos Elsie kräver en egen beskrivning. Hon lagar så mycket mat att man rullar ut ur matsalen på Livermere Hall.
I dag fick vi hemlagad lasagne, sallad och vitlöksbröd, äppelpaj och sedan ostbricka. Till avslut kaffe. Väldigt mycket och väldigt gott. Livet är gott tillsammans med riktiga vänner, och det här är precis vad vi behöver nu; att tillsammans med de man tycker om jaga över sina hundar. I England. På Livermere Hall.

Det är suveränt att ha Peter med som jaktvärd, han skojar och pratar med oss, men kommer också med ett eller annat tips och råd. Gamla Ralphie har också varit med och på sitt vänligt försynta vis gör han allt för att vi skall känna oss välkomna och ha trevligt. Det är det livet går ut på säger Ralphie; att människor mår bra och har det bra!


I morgon och lördag jagar vi klart det vi köpt i form av walk up, söndag är det jakt på Balcombe Estate, måndag skall vi på ett endagars open stake i Kent, sedan åker Janne och Katarina hem. Det blir trist förstås, men för mig gäller att utnyttja tiden med Will och Skipper för träning!


Hanen som vann Novicet på Firle Hall förresten! Sparad i mina planer ch "gömmor" efter att ha sett mamman på tvådagars i Exbury. Så kul att se hundar som är den typ man själv letar efter och vill ha!

7 comments:

  1. Anonymous4:19 AM

    Jag är bjuden på fin andjakt imorgon på ett jättestort Gods i Trekanten, det är betydligt bättre än det ni får vara med om, så det så... Jag ska berätta för er om jakten en kväll när vi alla är hemma igen. Det är jag som är Kungen nu, o personlig Livvakt.
    Hälsn. från Kungen Pete

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:30 PM

    Store Kung Pete!
    Vi kan inte bärga oss innan vi får höra alla dina JAKT-historier!!!

    Dina Undersåtar

    ReplyDelete
  3. Anonymous1:30 PM

    Store Kung Pete!
    Vi kan inte bärga oss innan vi får höra alla dina JAKT-historier!!!

    Dina Undersåtar

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:35 PM

    Vi syns på torsdag husse, jag har beställt av dom anställda god köttgryta till dig. Det ska bli roligt att träffas igen, men ni vet vilkoren nu va Pete the king alltså.....
    GRATTIS matte på födelsedagen från Pete Marina,Sven o alla andra i Källstorp

    ReplyDelete
  5. Grattis på födelsedagen Birgitta. Hoppas att du får en underbar dag.
    Kram

    ReplyDelete
  6. Anonymous4:26 AM

    Tack for sms och halsningar! Min fodelsedag var jattebra!

    ReplyDelete
  7. Anonymous5:33 AM

    Interesting to know.

    ReplyDelete