Followers

Friday, August 28, 2009

Jock - a menace to society

OK , innan jag berättar detta vill jag göra klart att det finns vittnen som under ed kan styrka min berättelse.
Ni vet ju hur fenomenalt fiffig Labmobilen är, inredningen är byggd av Emil och Janne med burar ovanpå varandra, eller snarare en bur ovanpå de två underliggande. Det är en stor bur, den där på övervåningen i bilen.Där åkte i dag Skipper, hennes valp Branwen, Emils valp Win och Jannes eländiga spanielskrälle.
Ner till andjakten gick det bra, eller så invaggade han oss i bedrägligt lugn.Som om han faktiskt vore en normal valp. Hanterlig, social och fullt kapabel att åka bil som en normal valp. I en bilbur.
Efter andjakten i eftermiddags tog jag ut valpgänget på liten prommis, alla fick springa, leka och göra i från sig.Alla packades in enligt konstens alla regler, alla burarna haspades i låst läge.
Bilresan på en timme och en kvart påbörjades. Till en början kändes allting bra, vi pratade och skrattade tillsammans , jag , Emil och Janne.Berättade stolta historier om våra duktiga Tar och Red som debuterade på jakt i dag, Emil berättade om Petes bedrifter. Plötsligt börjar bilen låta underligt. Som om råttor knaprade på ledningar i en vägg ungefär. Vi lyssnade spänt allihop. Ljudet upphörde och vi fortsatte vår trevliga efterjakten-konversation. Efter en stund hör vi det underliga ljudet igen. Det låter som om det kommer precis bakom oss, bakom rutan mellan hytten och lastutrymmet. Men där kan ingen hund vara lös säger Emil och jag och vänder oss om och tittar genom rutan.
I vår ögonhöjd stirrar en spanielvalp tillbaka, med en tom colaburk i munnen, tuggandet på metallen utgjorde kusliga ljud påminnande om råttor som knaprar på ledningar.Uppflugen på buren i mellanlastutrymmet står han , uppepå vattendunken. Han har mixtrat upp burdörren, balanserat på det smala utrymmet mellan burdörren och van-dörrarna bak, slunkit genom facket för bössor som också är en fungerande tunnel till mellanutrymmet i vanen. Någonstans på vägen har han fått med sig en pet-flaska och en cola-burk.Allt detta medan vi kör.
Svansen gick som en propeller, och den sista milen hade vi spanielskrällets stirrande i nacken innan vi parkerade Labmobilen på Björkåsen och kunde befria den och oss från Jannes valp. Den som tror att denna story är det minsta tillspetsad kan källkontrollera hos Emil Håkansson nere i backen.
Vad exakt i stamtavlan var det som var så käckt nu igen Pålle????

9 comments:

  1. Äntligen! Har ni fått något att bita i. Inga fjolliga labradorvalpar här inte:-)
    Och vi som tyckte Pippirull var Rosmarys baby...

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:14 PM

    Herregud som jeg lo, dette slo historien om Pete, tigeren og den belgiske prinsessen. Dere har ikke fått en ny "Buba"? Virker som at det er riktig dårlige nerver på denne valpen ;-)

    ReplyDelete
  3. Berta1:39 PM

    Hahahaha....Walldorf Astoria!!!!! Din blogg blir bara roligare och roligare. På min dagliga sväng bland hundsidor återvänder jag allt oftare till Din blogg för att få ett gott skratt att sova på.

    Berättelsen om hur Ert kennelhus tar form, den sydafrikanska klättrande jättespindeln ( var det så)och inte minst lilla Jock. Hahahaha.... Han ville väl utesluta att det det låg en fasan och tryckte bakom fikusen eller rapphöna i bilen. Vilken underbar liten varelse.

    Pigge och jag hoppas få komma till Björkåsen och träna hund så småningom.

    Kram och tack för underhållningen på nätet:-)) :-)

    //Berta

    ReplyDelete
  4. Berta igen1:42 PM

    ...Willdorf Astoria var det ju, det var ju det som var vitsen... :-)

    ReplyDelete
  5. :-D Håller med föregående, det här blir bara bättre och bättre. Underbar historia! :-)

    ReplyDelete
  6. håkan (&frank)11:40 PM

    :D stencool liten spaniel, glad att man har en lugn Flatte nu;)

    ReplyDelete
  7. Helt otroligt!!!!! Vilken historia!
    Hoppas allt är bra. Väntar med spänning på bilder från hundhuset!
    Jag har köpt lägenhet i Väsby, så nu blir det närmare till allt!
    Kram Mia

    ReplyDelete
  8. Ha, ha nästa gång köp blommor till födelsedagen!

    Kram Camilla Ährlund

    ReplyDelete
  9. Äntligen har ni fått en riktig springer till skillnad från fjösarna som jag producerar.....

    Lycka till Spnielskrället och Waaldorf A.

    Vi på Hummelslindan har ju efter 10 år fått samma standard som våra hundar har på vårt Hilton.. Klinker på golvvärme mm mm. Precis som på Björkåsen kommer hundarna först!

    Pålle

    ReplyDelete