Followers

Wednesday, August 05, 2009

Ett mail från Nina och Deny i Tyskland , de berättar om ett WT!

Mittwoch, 5. August 2009

Hej till alla,

Vi startade med Toivo (M. Teal ) och Tahto (M.Thorne)i Working test förra lördagen.
Vi akte dit på Fredagen och hade trevligt med våra barn, grilla och leka i sanden.
Pa lördag kom Anja Wolf och stannade med barnen så att vi kunde koncentrera osspå hundarna. Tack Anja!
På Lördag förmiddag startade Nybörjaklassen och eftermiddagen ( start14.30) öppenklasse och Elitklasse.
Vår första station dömde Ton Buijs fran Holland.Det här var första delen hos honom:Tva hundar samtidigt; först kommer skott till dirigering (50 m vänster) och sen en markeringrakt fram från oss.
Hund på höger sidan skickade först till dirigering och hunden pa vänster till markeringen och sen vi växlar plats och samma igen.
Här hade Toivo 16 poäng och Tahto 8 poängAndra avsnittet hos Ton Buijs bara en hund arbetar, liten Walk Up och på vänster hand skott till dirigering och Walk Up igen skott och markering på höger.
Här hade Toivo 18 poäng och Tahto 16 poäng
I nästa Station dömde Stef Bollen fran Belgium, först hade vi två hundar på Walk Up i “Skogsluttning”. Det var samma distans som Elitklasse hade. Varje Hund hade tva markeringar. Jag gissar att dom var 70-80 meter.
Här hade Toivo 18 poäng och Tahto 13 poäng.

Stefs andre avsnitt:Vi stannade i Skog i vinkel fran 45° kommer skott till dirigering ( 60m över vägen) och 30 meter Markering.

Här hade Toivo 18 poäng och Tahto 16 poäng.Nu är klockan 17.45 pa Lördag Kväll.Nu går vi till vår sista station. Där dömde Michael Renner.

Efter två timmar väntetid kommer vi till först avsnitt hos Michael.Han har tänkt nånting speciellt. Igen hade vi Markering och dirigering(vinkel 25°, båda i avståndet fran 80-100m i samma höjd) men……….vilket terräng; ett dike på båda sidorna fullt med hallonbuskar efter det en vägFörst Markering och sen dirigering.
Här hade Toivo 16 poäng och Tahto 8 poängAndre avsnittet från Michael:Vi hade igen en markering och en dirigering.Ny är klockan 20.30….. och i Tysklad är det mörkt…Vinkel fran 45° i skogen först skott till dirigering och sen markering.Först Blind och det var jätte svart när Hunden gick in buskarna och det var liteskumt och sedan apportera markeringenJag trodde inte det skulle vara möjligt för Deny att handla Tahto i mörkret men det gick bra!

Här hade Toivo 15 poäng och Tahto 16 poängNär vi var färdiga var klockan 20.58 och då var det fem hundar kvar…
Klockan 22.30 kommer Prisutdelning:
3. Platz Meadowlark Teal 101 poeng fran 120 och very good.
9. Platz Meadowlark Thorne 77 poeng fran 120 och very good.

Hälsningar fran Tyskland.Nina och Deny

1 comment:

  1. GRATTIS Nina och Deny!
    Nästa gång sitter excellent!

    ReplyDelete