Followers

Wednesday, August 27, 2008

Jaktlydnadskurs tisdag 2.9 Inställd

Näst sista tillfället blir i stället den 9.9
Dirigeringskursen sista gången 3.9!

Tuesday, August 26, 2008

Första gången på Godset för i år






Så kul att träffa apporteringskompisarna igen! Nu börjar en härlig tid!

Monday, August 25, 2008

Fundering om sök

Hörde någon som sa att man skall prioritera sökarbete i år på våra B-prov.Personen hade uppfattat det som att söken skulle göras större, att det förra året inte hade prövats hundarnas uthållighet tillräckligt.
Vet inte var informationen kommer i från eller om den stämmer, men det fick mig att fundera över vad "sök" är.
Retrieverns sök, dvs hur den jagar, avgörs nämligen inte på sökets storlek i antal meter tycker jag.
Det är hur den jagar ( letar ) i marken för att finna sina vilt. Marktäckning och noggrannhet i angivna oråden är viktigare än att ha sin hund i stora terrängavsnitt.På efterök förflyttar vi ju oss över marken tillsammans med hunden för att låta hunden arbeta noggrant och länge. Man prövar uthålligheten rejält på ett eftersök där hunden jagar självständigt i angiven terräng.
Står man däremot stilla och skickar hunden på ett stort eftersök är det svårt att avgöra hur väl marken är täckt och om hunden verkligen varit överallt där vilt fällts och i utkanterna dit viltet kan ha undkommit.Risken för slarv blir större.
Det är svårt att få till bra "sök" på våra B-prov av många olika tekniska skäl ( många hundar på samma mark,öppen mark utan undervegetation, spår , legor, bristande marktillgång, vegetation mm ). Visst skall vi ha hundar som jagar intensivt och tar för sig i vegetationen, inte tu tal om annat. De skall oblygt jaga i taggiga snår, nässlor, tistlar och följa upp vittring på långa håll. De skall dammsuga tät vegetation där det är troligast att viltet finns.
Svårt att få till på B-prov, vi har den mark vi får oss anvisad att tillgå.
Men storsprungna hundar är inte alltid samma sak som goda jakthundar. Det vi vill ha är hundar som börjar inifrån och täcker terrängen.
Svår nöt det där med söken.. Nån som tycker nåt?

Sunday, August 24, 2008

Domaruppdrag

Hur mycket dömer jag i år?
Börjar räkna efter och upptäcker att jag har tolv uppdrag i år. Fyra svenska B-prov, Två RM ( Norge och Finland ), Två WT-uppdrag i Tyskland, ett WT-domaruppdrag i Sverige, två KKL och ett A-prov.
Missar tyvärr möjliga A-provsstarter med Will på mina RM-uppdrag, men så är det.
Det är ingen annan än jag som tagit på mig att göra det, men det är i överkant. Nästa år blir annorlunda!
Måste lära mig att jag inte kan vara överallt samtidigt.....

Helg!

I fredags kväll kom Karin W ner för att stanna över innan hon skulle starta på prov i Skedhult.
Det gjorde hon i går, en debut i EKL som blev till ett bra andrapris.Katarina kom på kvällen, så vi åkte till Havreåkra och sköt lite apportkastare och hade det bra med våra hundar
I går kväll var vi bara hemma och slappade, lugnt och skönt.Sov som stockar tidigt.
I dag; kennelstädning med högtryckstvätt,fårvallning till ny hage, hundpromenad, lite träning, lunch med alla "barnen",svamp-plockning i skogen och nu slapp eftermiddag...
I kväll bio!
En del helger har verkligen guldkant!

Thursday, August 21, 2008

Walk up days

Under tidsperioden 5-15 oktober kan vi erbjuda walk up på fältfågel i Danmark.
Under ett par dagar går man tillsammans en grupp där hälften skjuter förmiddag och hälften för hund, för att sedan växla under eftermiddagen. Förlagsvis är man 10-12 personer som delar på en bag på 70-80 vilt.Här styr Ni själva Er dag! Vill Ni göra det till en A-provskurs utöver upplevelsen?
Hör av er om offert och detaljer!

Tranekaer





Lilla Gulle-bullen hälsar



Tack för bilderna Sarah!

Lite bilder

















Som ni ser har vi haft det skönt på vår semestervecka.Lite bilder från våra träningar med Thomas och Iben, från stranden och lite omgivningar.
Och så lite nya Josh-bilder!

Tuesday, August 19, 2008

Bilder från i dag - OBS inga hundar :-)







GRATTIS TINA & SLUGGO!!!

Tina ringde till oss nyss - hon har i dag fått ett førsta pris på Sluggo i økl! Vi ær jætteglada och stolta øver Din framgång, bara njut nu - och sen på´t igen :-))

Vi ær vid Brahe Trolleborg just nu, på Johan Ludvigs fina B&B. Jag passade på att boka in oss dær Elitprøvehelgen i november redan nu - perfekt att vakna upp på samlingsplatsen!Kolla stællet; www.johanludvigs.dk

Har just gått runt en av de mindre sjøarna på området, en 6 km runda som uppskattades av både oss och hundarna.
Nu slappar vi på rummet och i kvæll skall vi bara kæka lite småplock hær på B&B.
I går bodde vi på ett fantastisk gæstgivargård i Tranekær, kolla in www.tranekaerkro.dk

Vi fotograferar en hel del, men har tyværr inte ænnu fått kontakt med laptopen och ytterværlden, alltså får bilderna komma senare!


Sunday, August 17, 2008

Danmark ær dejligt!

Nu ær vi hos Iben och Thomas i Gudbjerg på Fyn.
Vi bor på vårt B&B næra dær Thomas och Iben trænar. Vilka marker de har tillgång till! Vi har så trevligt - njuter av varje minut. Vi trænade i går och i dag, så nyttigt och trevligt med helt nya marker!
Josh har verkligen blivit frisk igen efter sin sjukdom; han ær en underbar hund att se. Will och han ær vældigt lika varandra i temperamentet, vænliga och fulla av lust att att gøra rætt!
Thomas unga tik Penny imponerar stort på oss, en kanontik som visar stor talang redan, bara ett och ett halvt år gammal.
Will och Pete har skøtt sig utmærkt!
Nu har vi ætit inne i Svendsborg, Janne sover middag och jag sitter vid B&B's dator i allrummet och skriver liten rapport!¨
I morgon blir det Langeland!

Friday, August 15, 2008

Bröndby Park Hotel

I natt har vi bott precis vid fotbollsarenan i Bröndby i Köpenhamn. Vi kom i väg halv sex i går kväll och var i Köpenhamn vid åtta-tiden. Kinarestaurang blev det på kvällen innan vi la oss på rummet med Pete och Will för att sova. Will tycker att det är mycket spännande att vara på resa med mig - han vill ju helst att det bara ska vara han och jag jämt!

Pete njuter av att vara med han också, i dag skall vi till Iben och Thomas så det blir lite träning i dag för hundarna!Här ska vi bo två nätter framåt; http://www.knudsminde.dk/

Extra nyheter; Meadowlark Devil HD B ED 00- så himla bra! Grattis L-Å!

Wednesday, August 13, 2008

I går idag i morgon

I går hade vi dirigeringsträning i Havreåkra med mitt gäng som tränat hos mig sedan i våras.
Vi körde tennisbollar i högt gräs och pratade handling och timing. Det är ett duktigt och ambitiöst gäng som säkerligen kommer att lyckas jättebra med sina hundar.
Det gäller att vara träningsvillig själv, och det är det här gänget!

I dag skall jag köra ner till Västra avdelningen för att döma ett särskilt prov som Anna-Lena ansvarar för. Nio nkl-hundar till bedömning!

I morgon - Björnö Slott och hundträning såklart. Efter det ger vi oss av; Janne och jag med två hundar. Vi skall till Danmark en vecka för att ha semester, Janne har ännu inte varit ledig i sommar.
Vi ser fram emot detta jättemycket. Första stoppet blir hos Thomas och Iben på kennel Batmoors. Vi skall träna lite tillsammans och sedan skall vi köra vidare på nya äventyr. Vi skall vara tillbaka på torsdag tror vi.

Red åkte till Anne Nerell i går! Anne lider av hundabstinens och ville ha en liten hund att träna i avvaktan på sin nya förmåga som vi hoppas skall bli efter Will och Milla senare i höst. Under tiden tänker Red lära Anne allt han kan.Hon kan behöva drillas lite extra nu tycker Red. Vi hoppas att Anne visar prov på Hög Dresserbarhet.

Monday, August 11, 2008

Tennisbollar i högt gräs

Tränade med Katarina och Janne i går kväll. Vi körde tennisbollar i högt gräs, skickade på diagonalen och från olika håll. Will sköter sig bra!
Twiggy och Pete skötte sig också bra och jag tror att vi var nöjda allihop när vi mumsade rabarberpaj med vaniljglass och drack the efteråt.
I dag jaktlydnadsträning!

Will


Will har just parat Choice på kennel Streamlight. Innan det gjorde jag sperma prov på Will eftersom jag skall ta säd från honom eftersom han skall användas i England. Säden var av kanonkvalité!Vi hoppas på en fin kull valpar med Choice. De valpar han har med Lotten har jag bara hört gott om, så jag hoppas att de goda tecknen fortsätter!

Apropå spermier; :-))

Sunday, August 10, 2008

FM 09

Duktiga smålänningar har varit i Storstan på Flatmästerskap
Ett stort Grattis till kennel Straight Flush som var i final i alla klasser utom veteran, vann UKL och ÖKL och var trea i NKL och EKL finalerna.
Bästa uppfödare vann man också såklart!
Kul att sätta Småland på kartan med besked!

Söndag

I går firade vi Jannes födelsedag med att sitta ute på verandan i augusti-kvällen med ett paket kräftor.Det var bara vi hemma, "ungarna" var i Växjö på Karl-Oskar dagarna.
I dag ska vi bara slappa, bestämma datum för våra andjakter och träna lite. Lille Final Bullet ska lämna oss i dag och flytta till Sarah.
Lugn och skön helg alltså.

Saturday, August 09, 2008

Meadowlark Final Victory alias Seger



Det funkar bra att bo i norr hälsar han!

Meadowlark Devil på besök


Lars-Åke med familj kom till oss i dag. Det var mycket trevligt att få se Ville in action!
Cool, tyst, fast, trevlig vid sidan. Fart och tryck och mamma Skippers fina sök. Markerar kanonbra, spontan och trevlig. Simmar bra, lämnar i hand! Bara anmäl Lars-Åke!!!!
En riktigt riktigt fin hund! Bra jobbat L-Å!!

Friday, August 08, 2008

Skye på Vatten prov







Janne och Skye gjorde inte alls Enkelt Vatten utan bara Vatten helt enkelt.
Dömde gjorde Willy Gustafsson. Skye satt fast och tyst, markerade säkert, simmade 40 meter ut genom täta näckrosor och hämtade sin and, simmade tillbaka och lämnade i hand.
Godkänt Vatten alltså!Emil, Red och jag var supporterklubb! Grattis till Lollo Karlsson, vår spanielansvarige i avdelningen, som också blev godkänd!
Nu är Skye bevisligen simkunnig nog för att få gå på fältprov!!!

Thursday, August 07, 2008

Träning i går

I går kom Maria Cedersmyg till mig och Emil för att träna. Vi tränade Pete, Doris och Will.
Vi gick på linje, sköt och kastade. Vi skickade på långa svåra och korta svåra (!), dvs mitt på fält, 20 m bakåt, stoppa och ¨hålla tight i området".
Hundarna var jätteduktiga. Marias Doris är ju den gula tiken som Roger Phillips föll för i Asa i våras. Han frågar då och då hur det går för dem, och visst går det bra!
Will skötte sig också bra och jag var särskilt nöjd med ett par apporter som var svåra och helt blinda för honom.
Emil och Pete var duktiga som vanligt, och i går satt fotgåendet, Petes akilleshäl, riktigt bra.

Valparna frodas, lilla Bullen väntar på matte Sarah, de halvstora börjar nå ålder då vi skall sätta någon sorts bas dressyr i dem. Lakedown-valparna är mest långbenta och valpiga, men Blue är en lillgammal, även i kropppen samlad kille, fart som ett spjut, stilfull i sin motorik som få, det skall bli spännande att se vad det blir av de tre glinen!

Wednesday, August 06, 2008

På Fredag...

På fredag ska Skye, vår svart och vita spaniel, ta Simborgarmärket i Mullsjö.
Enkelt Vatten prov för spaniels!
Skye är bra på att simma så vi hoppas att han klarar sitt Simborgarmärke som kvalificerar honom till Fältprov (!)

Rapporter från de små

Alla skriver mail, skickar bilder och berättar!

Ammi och Berths lilla gula flicka, M Final Runner kallas nu Puma. Puma är framåt, nyfiken och modig. Hon har också Spänstiga Stämband som kommer väl till pass när Ammi och Berth får för sig fåniga idéer som att stänga in henne i bur.

Lollo Gäärdhs hanvalp, M Final Victory alias Seger har nu installerat sig i Umeå. Han är en cool kille som inte berörs av många överraskningar.Varför hetsa upp sig i onödan?

Henrik Lidströms ögonsten M Final Drive, som också kallas Drive, är redan Katarina och Henriks ögonsten! Drive är helt enkelt Fantastisk! ;-)

Lina Grälls lilla tjej, M Final Style, Stajla till vardags är en kavat och framåt flicka. Hon leker och stojar med Karin Wallanders långbenta harskrank Pila som är ett år ung.Kul med kompisar!

Christine Opsahls gula flicka kallas för Kit, men heter egentligen M Final Chance. Hon har två vorsteh-kompisar och en labbetik hemma i Norge. Hon är också framåt och lite Vild - at leka med sex månader långbent korthårig vorsteh är bara trevligt!

Uwes lilla Timber, Gule M Final Retrieve är första labbe i ett FT golden hem! Uwe jagar mycket klövvilt förutom att skjuta fågel för sina hundar. Han tycker att lilla Timber är en liten pärla. En väldigt hungrig sådan!

Håkans svarta Posh, M Final Poacher är redan berömd. Det var han som bet Dipper i den skära näsan. Bra gjort Posh! En kavat och framåt kille som inte räds någon eller något! Beware....:-)

Min lilla miss Fine, M Final Skip är en tjej med hela rävgryt bakom öronen. En kopia av sin Ömma Moder... :-)

Sarahs M Final Bullet, eller Gulle-Bullen som han hetat ibland, väntar fortfarande på sin Sarah......

Tuesday, August 05, 2008

En till av ungarna, Meadowlark Final Poacher


Bilden är stulen på en av mina favorit-snatteri-ställen,

Mullsorkar

HJÄLP!! Jag har fåttt mullsorkar i min trädgård! Vad ska jag göra???
Min fina gräsmatta är full av mullhögar varje morgon.
Alla tips emottages tacksamt!!

www.stenbury.se

Min vän Anne har skaffat sig en ny hemsida, med blogg och allt:-)
Där kan man läsa Dagens Nyheter!
Ta ett besök i cyber-space!

Valpträning

Tränar Red, Blue och Tar en och en lite. Gå i koppel, springa snabbt till mig när man visslar och annat svårt.
De har blivit grymt eftersatta ett tag eftersom det har varit ett minst sagt fullspäckat schema ett tag.
Men de är glada gossar med härlig attityd. Blue som är en månad äldre är naturligtvis mer mogen än de två klumpiga walesarna med sitt valpiga sätt.
Fina är dom!

Monday, August 04, 2008

Drive hälsar också från sitt nya hem


Henrik hör av sig och berättar om hur bra det går med Drive. Han är jättefin!

Farfar FTCH Talsbrook Rhum of Bolton Abbey




Rapport från Uwe och Timber i Tyskland!




Hi Birgitta,

here there are the first pictures of the first trip of Timber in our hunting estate.
As you can see we have fun!
Yesterday evening I shot a deer and Timber said he likes this kind of game too! ;-)))
And since 3 nights he sleeps the whole night without going out what is very nice for me and my sleep.
The whole family love the little boy and it looks like he loves us too!
Best wishes

Uwe
Så fin han ser ut!


Sunday, August 03, 2008

GRATTIS Anna-Lena och Dipper!


Våran Anna-Lena startade både Leia och Dipper i Hunneberg i går.Ettor på båda hundarna och HP till Dipper som blev bästa hund.

Sammanfattande kritik; En lysande uppvisning i alla de egenskaper en retriever ska ha!

Grattis från oss!
P.S Bilden har jag snott av Anna-Lena utan att be om lov.D.S
Visst ser han intelligent ut när han vickar hunvudet på sned!?

Friday, August 01, 2008

Underbar bild på lilla Meadowlark Final Chance


Christine skickar bild på lilla "Kit"!

Foxie på duvjakt!

Pontus ringde i går kväll. Han och Foxie var med på duvjakt i går. Foxie skötte sig med den äran och Pontus lät stolt och glad! Vilka toppen-människor Foxie anställde för att sköta om henne!

Meadowlark Final Style



Här är Stajla! Stajla bor hos Lina Gräll i Örebro tillsammans med en flat som heter Flinga!Visst är Josh och Skippers ungar fina?