Followers

Thursday, September 25, 2008

Vardag




En vanlig dag på Björkåsen börjar med att vi vaknar nån gång före sex. Den som är piggast smyger ner och sätter på kaffe, väcker Felix och tar alla hundarna ner till tidningslådan.Varje morgon samma sak.Efter morgonkaffe i sängen med TV nyheter och tidningar börjar dagen. Alla hundarna ha sin frukost och alla boxar tittas till och rengöras, hundgården mockas. Alla vuxna hundar ska ut på sin konditionsträning.Hårt tempo 8 km blir det på morgonen. Efter det är det valparnas runda, upp genom skogen och över hygget, ner på grusvägen, upp genom skogen tillbaka hem. Inte så långt precis , men spännande för valpar att gå. Gott om diken, hålor, gropar och andra spännande saker.
Sedan blir det lite kaffe och mailkorrespondens före träning med de hundar som skall tränas. Just nu går jag runt alla våra staket med de stora valparna och tränar fotgående och kontakt.Det tar en halvtimme per valp och är vad de orkar.
Will tränas i stort sett varje dag ett kort pass, mest kontroll och svårfunna apporter. Pete och Skipper tränas sporadiskt. Skye tränas på tecken just nu, och fotgående runt hagarnas staket
Eftermiddagsrunda med valparna upp i skogen, ny rengöring av deras hundgård.
De stora släpps ut en vända till. Middag till alla hundarna förbereds, fällar tvättas, och så måste jag ju skriva på bloggen ju :-)
När alla hundar ätit och varit ute sista svängen lägrar sig lugnet och vi somnar tidigt på kvällarna i huset! Vi har det bra!Lite närbilder på Blue och Tar!

4 comments:

  1. Anonymous7:37 AM

    Låter som en rätt ok vardag :) Tror inte jag är ensam om att var så där lite lagom "Svensson-avis" ;)
    Underbar läsning på Fia och Andreas sida. Tack för den!

    ReplyDelete
  2. Anonymous11:17 AM

    Härliga dagar ni har nere hos er.

    Goa kramar från oss i norr där praktfärger i gulaste gult till rödaste rött finns ute i vår natur.

    Tove med flock

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:30 PM

    ..... och fina bilder hinner du med att ta!
    ///elisabet

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:36 PM

    Jaså, mailkorrespondens...

    ReplyDelete