Followers

Friday, March 02, 2007

Resa till Graham påbörjad!

Resedagbok 2007-03-01

I dag på morgonen packade vi bilen och åkte till Djursjukhuset i Växjö innan avfärden. Exspot i nacken och Drontal i magen, stämplar i passen. Kostnad 115 kr. Billigt, men vi slapp klinikavgift eftersom jag gjorde av med nästan 2600 i går på rabiestitrar.

Grynet, Skipper, jag och Janne befinner oss snart vid färjan i Rödby. Vi hoppas att flickorna hinner pinka innan vi ska köra på färjan. Djursjukhuset ringde nyss, i går morse hade Skipper 2,7 i progesteron-värde, alltså mycket lågt. Vi vet då att hon inte är i gång ännu på några dagar, kanske parning söndag-tisdag. Tur att vi är flexibla med hemresan och med vårt reseupplägg!

Vi stannar mellan St Niklaas och Gent i Belgien för att sova. Finner ett sunkigt lastbilschaffis hotell , men hundar är välkomna och det ligger precis vid motorvägen.

Det är taget, och på en halvtimme sover vi djupt alla fyra.

Fredag morgon

07.17 vaknar jag, när sov jag så länge senast? Vi äter en inte helt tiptop frukost, men det spelar mindre roll, nu är det inte långt till Calais och färjan.

11.15 går vår färja, vi valde Seafrance den här gången. Har tröttnat på P&O Ferries närmast ofattbart oförskämda biljettförsäljare och tog nu som sagt var konkurrenten. Vädret; 10 grader klarblå himmel och sol. Vi ser klipporna i Dover just nu när vi skriver detta. I Gent blommade påskliljor och körsbärsträd.

Det är vår i Europa och vi är på väg!

2 comments:

  1. Gud så härligt med blommande körsbärsträd! Men snön tinar här. 6 grader varmt och solen tittade fram på lunchen och värmde skönt. Nu kommer nog krokusarna farande snart!

    ReplyDelete
  2. Vad roligt att få en liten uppdatering. Kan meddela att krokusarna nog snart blommar hos er för de första har tittat fram här i Malmö (ja, snön är borta!).

    ReplyDelete