Followers

Sunday, October 05, 2008

2 vinnare

Walk up i går i Danmark. Provet hölls i Löve, nära Viborg på Jylland. Det var första gången man höll en tramp där, lite av ett experiment. Hela natten innan öste regnet ner och hela söndags morgonen. Det märktes på fågeltillgången! Fyra timmar i sockerbetor på linje gav tre apporter var.
Will fick två korta lite för enkla markeringar och en riktigt bra.
Sedan en drive på änder. Samma sak här, lite fågel. En apport fick han där, som han skötte fint. Han skickades femton meter från land, in i tjocjk vegetation ner mot dammen, i dammen och över på andra sidan. Vi var då sju kvar i finalen och den ena efter den andra rök ut för att hundarna inte gick i utan jagade i vass och vegetation. Hundarna såg inte dammen från linjen, så många fastnade i kanten. Det gjorde dock inte Danny Frasers tik, och inte heller Will.
Dannys som hade lägre nummer än mig fick chans på en femte apport och skötte det snyggt. Will fick skickas på en lätt påskjuten and och gjorde ett bra försök, fick ligga i länge och jobba men kallades hem till slut. Provet avblåstes. Två hundar placerades, Dannys med Certifikat och Will 2 vinnare utan CK.
Helt riktigt, det var för få apporter för att ge underlag för mer. Will skötte sig kanon som vanligt, han är jämn och pålitlig. Fotgåendet och stadgan känns helt tryggt och han levererar det han ska!
Duktig hund!

Skye hade också dåligt om fågel på sitt prov - så det blev lite svårt för honom. Han fick inget pris , men Janne är nöjd och skall på´t igen på söndag!

I dag - andjakt. Ett hårt liv!

2 comments:

  1. Anonymous2:38 AM

    Very well done, Will! Stort grattis till ännu en finfin prestation! Som sagt, jämn och pålitlig, så ska en riktigt bra retriever vara! Jag är lika imponerad som alltid.
    Kram A-L & gänget

    ReplyDelete
  2. Anonymous9:59 AM

    Jag ville bara säga att om Anna-Lena påstår att ingen talat om för henne att hon skulle vaccinera hundarna för att åka till Danmark så ljuger hon. Å man får inte ljuga.

    Jag älskar Wills prestation i Danmark

    Hälsningar Singeln

    ReplyDelete