Followers

Sunday, May 23, 2010

Fredagen







Fredagen ägnade jag och Katarina ( Tack Katarina ) på Landvetters flygplats till att vänta på Fionn från Irland. Planet skulle ha landat 10.20 i Sverige och det gjorde det förvisso också, problemet var att Lufthansa inte lastat hunden på flyget han var bokad på. Dom hade nämligen ändrat till små kärror under just den dagen, trots att de visste att de hade en djurtransport bokad med krav på större lastutrymme.



Transporten av hunden ville Lufthansa ha 825 Euro för exkl tullavgiften. Lufthansa hade tagit på sig att frakta hunden, men vilken cirkus det blev. Oproffessionella, nonchalanta och okunniga uppträdde de hela dagen. Hunden stod i Frankfurt, plomberad i sin bur sedan åtta på morgonen, Lufthansa påstod att de inte kunde flyga honom till Göteborg, möjligen till Stockholm men alldeles säkert till Köpenhamn.
Köpenhamn? Dit kan jag ju inte åka - då måste han ju in i karantän? Stockholm? Jag står i Göteborg och jag har betalat Lufthansa för en transport från Dublin till Göteborg.
Efter en sorglig och jobbig dag kom så äntligen hunden till Landvetter klockan halv åtta.Dock inte till Cargo där vi väntade, nej i stället hade han skickats till bagagebandet i stora ankomsthallen.
Vi nästan grät av ilska över Lufthansas hantering av situationen under dagen.
Halv tolv på natten anlände vi fullkomligt utmattade till Björkåsen.
Nu är han här i allafall - och i dag skall jag boka flygbiljetter för våra fina Lakedown-valpar. De skall dock sändas direkt utan mellanlandningar från Heathrow till Landvetter - så det skall nog gå bra. Och - inte med Lufthansa. ALDRIG mer Lufthansa.
Fionn heter Ballylaffin Bailey of Rockenhart. Han är en flott gul hane. Han blir tre år i slutet av sommaren.












3 comments:

  1. Å for en vakker hund :-).
    lykke til med den

    mvh
    Hildur

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:27 AM

    And a handsome fellow he is..

    Jennifer

    ReplyDelete
  3. Så fin han är! Grattis, Birgitta, till en sån praktkille! Ser fram emot att få se honom i verkligheten!

    Kram

    ReplyDelete