Followers

Thursday, May 31, 2007

Danmark i dag




Hemma efter att ha kört till kennel Batmoor på Fyn. Jag och Marina Ludvigsson har kikat på en hanhund till Searover Kit's Dot. Sven och Marina har bett oss att ta en kull på henne 2008. Jag har försökt hitta en hund som skall passa bra, och därför körde vi i morse på expedition Hanhund.
"Josh" är tre år gammal, har en andraplacering på Novice i England med Gun's Choice samt Diploma of Merit från samma prov. Han är mörkt gul. Optigen Normal/clear, alltså blir hela kullen fri. Han har 3-3 scoring i England på höfterna vilket blev till ett A i DKK. Armbågar 0-0
Här är han - Denes Boy Dan Of Tudorcourt
Dot har tillsammans med sina syskon visat prov på jättefina egenskaper, och har första pris i nkl på B-prov.
"Josh" är en vänlig tillgänglig hund med stor samarbetsvilja och fin stil. Han är väldigt lugn och behaglig vid sidan, och har härlig fart i arbete. Lugn och trygg i blicken, en riktigt fin hund!
Vi ser fram emot att se vad detta kan lämna under våren/sommaren 2008!
Kika gärna på www.batmoors.dk - där finns hans stamtavla och mer info!



Tuesday, May 29, 2007

Highclere resultat!

Highclere Country Fair 2007 - International retriever event 27./28.05.07 -
Highclere Castle, Newbury, Berkshire

Teams:
1. England.......... 683 Pkt.
2. Holland.......... 665 Pkt.
3. Skottland...... 640 Pkt.
4. Wales ........... 633 Pkt.
5. Frankrike....... 617 Pkt.
5. Tyskland ... 617 Pkt.
7. Schweiz .......... 613 Pkt.
8. Sverige....... 609 Pkt.
9. Österrike........ 582 Pkt.
10.Danmark ...... 565 Pkt.
11.Irland ............ 554 Pkt.

Top dog: FTCH Lettermore Loyal of Aithmess ägare: Leslie McLean

Will

För varje dag blir jag mer och mer förtjust i vår nya medlem i flocken - Will.
Han har ett temperament som är klockrent - och det är ju det vi bland alla krav för en bra hund håller högst av allt. Will är trygg, snäll och tål påfrestningar och oväntade händelser. Han tar allting med upphöjt lugn, ingenting verkar kunna rubba hans vänliga attityd mot omvärlden.
Av misstag apporterade han en trut i går, vi trodde att fältet var tomt efter den hund som var och tränade hos mig, men Will hittade truten och tog den helt spontant till mig. Var det så fantastiskt? Ja jag tycker det; han aldrig tagit i en kall fågel, än mindre en kall trut.
Well done Will!

Morgonprommisarna har han lärt sig; och han väntar ivrigt i sin box på morgonen när jag kommer. Han buffar lite med nosen mot låret under första delen av promenaden, han vet att han ska få springa på fälten på andra sidan 126:an. Sedan springer han glatt över försommarfälten med de andra hundarna, men visslar jag kommer han direkt.
Han är en väldigt fin hund.

Valparna äter mat

De små är i dag tre veckor gamla. Så här tidigt brukar jag inte ge vanlig mat, vi brukar tycka att det bästa är mammas mjölk så länge som möjligt. Runt fyra veckor brukar vi ge 1st Choice puppy large breed.

Men den här gången tycker jag att Skipper fallit ur lite mer, och jag vill inte att hon ska tappa för mycket eftersom jag skall satsa på henne även den här säsongen. Alltså äter barnaskaran 1st Choice redan nu.

De sörplar och smackar och grisar runt i maten något alldeles förfärligt. Skippers enorma matglädje tycks ha fortplantat sig även till kull nr 3... :-)

Storasyster Grynet går till valparna hela tiden, i går hjälptes hon och mamma åt i valplådan. Grynet älskar ju valpar och man får köra ut henne ur lådan till slut.
Alla valparna ser kanonfina ut, och jag kan knappt vänta tills de börjar avslöja lite mer personlighet!

Monday, May 28, 2007

Namn

Meadowlark-kullen 2007 heter

M. Dusty tik
M. Daylight tik
M. Drummer hane
M. Drake hane
M.Dante hane
M. Digger hane
M. Dipper hane
M. Devil hane




GRAHAM-kurs

Jag har skickat ut mail till alla som anmält sig till kursen. Om du anmält och inte fått något mail - maila på staflund@hotmail.com
Vi behöver få in anmälningsavgifter och sy ihop grupperna. Mock trial den 16.6 döms av Graham Roberts GB, Anita Norrblom S och så Birgitta Staflund-Wiberg och Janne Wiberg S(måland) :-))

Vet du nån som anmält men inte hört av oss, tipsa om detta inlägg!

Birgitta

Sunday, May 27, 2007

De finska Meadowlark-hundarna


Både Meadowlark Shot, ( Haredale Kerwyn-Meadowlark Respect ) och Meadowlark Tosh ( GBFTCH Dipplelodeg Raven of Riversway- Searover Meadowlark ) har genomfört godkända anlagsprov!

Bilden har jag stulit från Vesa och Katris hemsida och föreställer M. Shot alias Keke!

Nu planerar vi 2008 års valpkullar - vi presenterar snart våra tankar på hemsidan!

Så här skrev jag på Smålands gästbok

Vi har startat en C-provskommitté i avdelningen som just nu består av mig och Lotta Hjerpe. Vi vill ordna utbildning och arrangera trevliga WT i Småland. Till detta behöver vi intresserade arrangörer, funkisar och marker. Önskemålet är att förutom Vegby Challenge Cup anordna fem WT under säsongen 2008.Två i Jönköpings län, två i Kalmar län, ett i Kronobergs län plus Vegby Challenge Cup.Vi hoppas och tror att det finns stort intresse för den här typen av arrangemang och vill starta planeringen i god tid för att ha hög kvalitet på genomförande och domare. Vi skall utbilda domare, diskutera upplägg och förenkla administrationen.Intresserad?Hör av dig på mail till mig så skall vi påbörja arbetet för att skapa riktigt bra working test i Småland!

Vi har en tanke om att kora Smålandsmästaren över fem WT. Man får räkna sina tre bästa totalpoäng och mästare koras i nkl, ökl och ekl, tre stycken alltså. Vi tänkte ha poängställningen på hemsidan så att man kan följa den aktuella situationen under säsongens gång. Spännande och kul tycker vi. Nu vill vi ha hjälp och idéer för 2008 års WT-säsong. Vi tänker bjuda på WT med bra kvalitet!

På Smålands hemsida läser ni mer om funktionärsträffen vi höll i helgen!

Friday, May 25, 2007

Lördagsmorgon


Här vilar de små. Kolla den lilla nosen som sticker upp bland syskonen. Det är en tikvalp som är Ganska Fet.
I dag drar vi i gång funktionärsträff i Småland, två dagar skall vi hålla till på Hemvärnsgården!

I dag träning och krälande i valplådan

Anna-Lena Wendt, Susanne Asplund och Marina Ludvigsson har varit och tränat här i dag. Anna-lena som också skall ha en liten Skipper-valp passade också på att ligga i valplådan lite för att titta på Skippers telningar. De är väldigt rörliga och busar faktiskt redan blandat med pytte-ilskna små skall, vilket naturligtvis satte oss alla i stor respekt :-)

Duktiga hundar, bumper och många skott med bössa blev det i dag!

Thursday, May 24, 2007

Rapport

I går träning med Foxie! Hon är en stensäker markör och har en underbar stil. Jag har inte forcerat hennes träning alls, hon har fått tid att mogna lite mer i lugn och ro. Det har det varit värt - nu är hon på gång!
Härlig liten tjej är hon, vår Belgiska Prinsessa. Röntgen blir någon gång i augusti. Om det är OK - optigen.

Will är en härlig hund! Han har anpassat sig direkt till alla hundar och livet i Torpsbruk.
Pete och han är Bästa Vänner som också är boxgrannar. Pete har en Tiger i sin bädd, Will har fått en Apa av katarina. En med långa ben.
På promenaderna vill dom gärna hålla ihop och springer tillsammans och utforskar markerna.

I dag ska alla hundarna in och blodprovas för 120 dagars rabiestitrar. Detta för att vi också skall kunna ta tillbaka dem in i Sverige efter resan till England i höst!

Valparna mår kanonfint!

Wednesday, May 23, 2007

Tuesday, May 22, 2007

Valparna har fått små tittgluggar

Valparna kisar nu ut i världen med små titthål. Tjocka och trinda om de små magarna skall de i dag få avmaskningsmedel.
I kväll eller i morgon skall vi ta nya kort på barnaskaran som vuxit mycket sedan sist!

Här är han! FTW Bierspool Blackbill of Lakedown
















Monday, May 21, 2007

Välkommen hem Will!

Efter en väldigt lång dag med förseningar och andra tidsfördröjningar är vi på hemmaplan, jag och Will.
Lite förvirrad var han allt när jag fick ta ut honom ur buren på SAS CARGO, men snabbt upptäckte han att han skulle hålla sig till mig. Hungrig var han, och nödig förstås.

Vi är väldigt glada att han är här nu!

Sunday, May 20, 2007

Vilken överraskning!





























Jag blev bjuden på en timmas körning med fyrhjuling av Vesa, Katri och Janne! Så himla kul! Gasen i botten!Vete sjutton om inte det här var det roligaste på hela resan! Jag har redan satt fyrhjuling på önskelistan till min födelsedag!

Saturday, May 19, 2007

Sista dagen i Finland
















Jag har dömt WT och haft två trevliga träningsdagar här i Jyväskylä området.Både Keke och Tosh var med på träning, jättefina hundar båda två!
I dag har Janne och Vesa hittat på någon sorts överraskning så vi kör snart i väg på något än så länge hemligt!
I kväll - London!





Tuesday, May 15, 2007

144 pyttesmå klor

Nu har jag ägnat morgonen åt kloklippning på barnaskaran. De är grymt starka för att vara åtta dagar gamla, så Janne var tvungen att bistå med att hålla de små. Trots detta vred de sig och viftade med sina pyttesmå urstarka ben vilket gjorde kloklippningen knepig. Klippta är de nu i alla fall, så Skippers tuttar ska slippa rivas av barnaskarans sylvassa klor.
Om ett par timmar åker jag till Stockholm med packning och flygbur.

Packar och dubbelkollar allt

I morgon förmiddag kör jag till Arlanda för att flyga till tammerfors 17.30
Sedan döma WT och hålla träningar ett par dagar innan resan till London och Will.
Måste få in allt i bilen, inte glömma något. Har växlat pund och kollat pass, plockat fram fraktsedeln som skall sitta på den nyinskaffade flygburen och kollat flygtider femhundra gånger.
Hann förbi Katarina på SKANSKA för att printa kopior. Eurobonus-kortet väl förpackat.
Nåt mer ni kan komma på att bli hysterisk över?

Monday, May 14, 2007

På allmän begäran - Tigern


Meadowlark Thorne



Hälsning från Tyskland!

21 maj kommer jag tillbaka från London med Will.

Det närmar sig med stormsteg nu! På onsdag åker jag till Finland för att döma WT och hålla kurs. Söndag kväll tar jag anslutningsflyg till England för att återvända måndag med Will.
Hoppas nu att allting funkar med flyg och annat!

Välkommen Will!

Will - snart är han här!
















Sunday, May 13, 2007

Några gulingar........




Valparna mår bra!

Tjocka och fina som nygräddade bullar ligger de i en hög. Deras ständiga knorrande och smaskande är härliga ljud att ligga och lyssna på. Skipper sköter sin barnaskara prickfritt men tycker att det är skönt att följa med på morgonpromenaden och sträcka på sig.
Det blir mycket liggande de första veckorna och jag vill inte att hon ska tappa flåset fullständigt.

Valparnas köpare ringer med jämna mellanrum för att höra hur det går. Det går bara fint.

Pete ligger just nu i boxen med Tigern mellan frambenen. Då och då vilar han sitt stora kalas-puffsfärgade huvud på Tigerns kropp.
Friends forever!

Saturday, May 12, 2007
















I dag lördag

Vi vaknade tidigt, jag och valparna. Jag löft upp den gula tjocka pojken som föddes först och lät honom kravla runt under gulliga knorrningar i min säng. Skipper mår bara bra och hon trivs som vanligt med sitt uppdrag som supermamma.

Den Hulde är på fullmäktigemöte i Stockholm ( SSRK ) och jag är ensam hemma med djuren.
Fridens liljor!

Friday, May 11, 2007

Dagens valpar

Tjocka trinda ultragulliga knorriga väldoftande fantastiska underverk är dom.

Pete's nya vän - Tigern

Pete har fått en ny vän efter att Apan så tragiskt förolyckades. Han heter Tigern och ligger tillsammans med Pete i boxen. På dagens promenad ville Pete gärna ta med Tigern ut för att visa honom omgivningarna, men eftersom Den Onda skulle med på promenad tog vi det säkra före det osäkra och lät Tigern vara kvar hemma i den trygga boxen.

Thursday, May 10, 2007

Katarina fyller år idag!

GRATTIS på födelsedagen Katarina!
Ni kan gratta Katarina i hennes gästbok www.ljungquist.nu/katarina

I kväll ska hon få god middag här i Torpsbruk!

Wednesday, May 09, 2007

En styckmörderska härjar i Torpsbruk

Petes bästa vän Apan är död. Frid över hans minne. Han har länge varit Petes trogna vän och vapendragare. På dagarna alltid i Petes mun, på nätterna trygg i Petes bädd. En riktig vän alltså.
I går var Pete, Apan, Grynet och Den Belgiska Prinsessan på verandan för att vila ute i den friska luften
De har ju varit lite åsidosatta till förmån för Drottningens åtagande att föryngra Riket med kunglig avkomma.
Den Belgiska Prinsessan är inte fullt så vän som man skulle tro med kunglig titel och allt. Hör här; i ett obevakat ögonblick stal hon Apan, trängde sig emellan verandagrindens spjälor ( JA hon är liten ) och sedan hände det ofattbara. På ett grymt och ondskefullt sätt har hon sprungit fram och tillbaka över gräsmattan ( bevis 1 = likdelar över hela tomten ) och samtidigt styckat Apan, slitit ut inälvorna ( mest påminnande om ludd ) och spritt ut dem över gräsmattan. Allt medan Pete hjälplöst tvingats åse slakten från verandan. Jag hörde olyckliga pip och när jag tittade ut var slakten fullbordad och den Belgiska Prinsessan såg både skadeglad och triumferande ut när jag fångade in henne och samlade i hop resterna av Apan.
Frid över Apans minne, jag måste köpa Pete en ny Bästa Vän.

så stillsamt och gott i valplådan




Dagens passande citat


De små underverken






















De äter och sover och är fantastiska! Jag sitter där igen, som ett fån och tittar. Det är så fantastiskt varje gång att se dessa livsstarka valpar som klarar förlossningen, snabbt hämtar sig och sätter full fart framåt - mot tuttarna!

Här bilder på ett dygn gamla meadowlarkare, och ett par bilder på Skipper ett par dagar innan det begav sig!

Tuesday, May 08, 2007

Kennel Meadowlark har gjort det igen!!!

Eftersom vi alltid oroar oss för hanhundsproduktionen i landet har vi återigen försökt trygga tillväxten.

6 hanar och 2 tikar fick Skipper - alla mår bra och är tjocka och pigga. Fyra hanar är gula, resten av gänget är svarta!

Nu valpar vi........

Återkommer med mer info......vi har valpar i lådan men det är inte klart ännu. Skipper och de små mår bra hittills!

Monday, May 07, 2007

Tempen nere 37,1 sedan 00.30 i natt

Drottningen har sovit gott hela natten, men tempen har nu vandrat ner till 37,1 och är stilla där. Maten gick ner, men inte med samma glupande aptit som vanligt.

I dag är det tisdag morgon 06.50.
Nu vill vi ha valpar i dag!

ÅÅÅÅÅ vad tråkigt att vänta och vänta

Skipper lugn , valparna sparkar och kickar, men jag tror att andra parningen tog, alltså i morgon skulle då dygn 63 vara. Tempen 37,9 - 37,5 nu.
Inte i natt...........

Sunday, May 06, 2007

Måndag morgon 37,5

Nu händer det åtminstone något på termometern! Skipper har ätit sin frukost med god aptit, vilket iof inte säger någonting alls, Skipper skulle aldrig missa ett mål mat!
Hon går långsamt ut och gör sina morgonbestyr och är inte alls pigg på att stanna ute längre än nödvändigt.

Vi lovar att skriva lite tempkurvor och andra rapporter på bloggen, ser att många varit inne och kollat hur det går för tjocka Skipper!

Och fler trillar in

Grattis Cattis Tillius till andra ÖKL ettan med Sort Guld Never Stop
Grattis Jonas Lyckner till lyckad debut i ökl med Flatterhaft Miss Universe - 1 pris!

Roliga Nyheter

Ytterligare kursare det gått kanon för:

Marina Ludvigsson med Searover Kits Dot, första pris NKL och bästa hund! GRATTIS Marina!
Marie-Louise Danielsson med Lassagårdens Nice Catch första pris NKL GRATTIS!

temp 38.5

Hon har inte en tanke på att valpa i dag heller. Nu börjar jag misstänka att hon kniper för att behålla alla sina privilegier.

Sova i soffor och sängar, slippa långpromenadena, få extra godbitar och dessutom det allmänna sjåpandet och klappandet.

Nu vill vi ha valpar!!!

Friday, May 04, 2007

38,4 på morgonen

Alltså inte i dag heller. Nu börjar Hector också undra, och skrev därför ett mail i morse. Nåja, det är inte dygn 63 från första parningen förrän i morgon. Skipper är pigg, leker just nu med en mjukis apa och är helt obekymrad om den stora spända magen.

Det är ingen Sjukdom att vara gravid säger Skipper.

Temp 12.00 38,1

Status; Vältrar sig med alla magar och tuttar i vädret ute i solen på verandan. Då och då fjärtar hon belåtet och knorrar. Sover djupt och lyssnar halvt i dröm på Animal Planet som står på i vardagsrummet.

Inte i dag heller

Nähä! Skipper fortsatt pigg som en lärka, glad och pigg och med en för Skipper typisk aptit!
Temp: 38,6

Inte i dag, kanske inte i morgon heller. Söndag?

Thursday, May 03, 2007

Dygn 60 pigg, glad och leker!

I brist på kottar ( annars given favvo ) ägnade sig den supersöta blivande mamman Skipper åt att kasta upp en tuggknut i luften för att sedan anfalla den med tassarna som en katt.
Man blir varm i hjärtat att se henne så obesvärad av sin stora mage.
Hon är jättepigg, hungrig och tänker INTE valpa i natt.
Jag tror på lördag!

Husse har byggt upp valplådan och vi har bäddat fram extrasängen brevid valplådan. Jag skall fylla minibaren med Festis och MER så att jag klarar mig. TV , minibar och en valplåda; vad kan man mer begära??
Valpar kanske?

Vi väntar...

Wednesday, May 02, 2007

Huggormsbitna Grynet

I går träffade Grynet en huggorm. Vi hade tur, för som veterinären sa; ormen fick nog på en halvtaskig träff. Det var dock träff, så djursjukhus och behandling krävs. Det tog i tassen av alla ställen, men hon klarade sig bra.
Vila i en vecka medan behandlingen pågår....

Boende till kursen för Graham

http://www.ekeroturism.se/

Klicka på boende och kolla alternativ. Rastaborg, Asknäs och Hammock N Breakfast är nära till vart vi ska vara.

Sex - åtta bäddar på Ön kan vi erbjuda själva, och en av de har jag vigt till Janne från Finland med Tosh.

Det närmar sig!

Will och flygbiljetterna

Nu har jag bokat om mina flighter - jag landar söndag 20.5 18.45 på Arlanda från Tammerfors efter att ha dömt WT och hållit träningar. Sedan flyger jag direkt till Heathrow med sista kvällsflyget om landar 22.20. Ta in på hotell på flygplatsen jag och flygburen, och sedan möta Roger Phillips och Will på morgonen på hotellet. Sedan kör vi till SAS Cargo för att checka in Will. Efter det tillbaka till terminal 3 för att checka in till 13.50 flyget till Arlanda. Will och jag skall vara i Sverige 16.30!

Dagens Skipper

Inga valpar i dag heller. 38,5 på morgonen, hungrig som en Varg, pigg som en Lärka, klok som en Uggla och tjock som en Gris!

Valparna vimlar runt i magen hela tiden, det är så häftigt att lägga handen på hennes stora mage och känna hur de slår frivolter där inne!