Followers

Wednesday, June 27, 2007

Anna , Sofi och Ila




Familjen Liljeros kom till ön för att se på sin lilla illbatting Ila!
Karin och Anki dök också upp med Karins två småttingar och Ankis 7 månaders valp för socialisering med det Meadowlarkska gänget.
Buskul tyckte alla och valparna sov gott i natt. I dag kom Regnet. Nu har jag byggt en mega hage i köket på landet och där tronar Skipper med sina valpar, tuggandes på ben!
Foder har beställts till Borins Lanthandel så att alla får rätt foder med sig. I morgon kväll veterinärbesiktning hos Eva Sandefelt på Solna Djurklinik.
Det rör på sig!

Monday, June 25, 2007

Dagens nollåtta

I Stockholm är man inte blygsam med att ta betalt. Ringer för att boka tid för veterinärbesiktning av kullen. 775 per valp!Jag baxnar och måste försöka finna alternativ, tips emottages tacksamt!
Hemma i Småland kostar det runt 400-450 per valp.

Annars är dagens plan att ta emot Anki Andersson vid bryggan om några timmar, hon ska titta på sin valp!

Sunday, June 24, 2007

Saturday, June 23, 2007

Midsommardagsmorgon

Regnigt och molnigt, valparna är lika pigga som vanligt på att skutta och leka vid stranden. Dom är så obotligt optimistiska i alla lägen och tänker inte låta lite dåligt väder hindra morgonbuset.
Registreringsbevisen ligger här på bänken i köket, tid för besiktning skall beställas till slutet på veckan, helst fredag.
Nu börjar det dra i hop sig småttingar! Vi vet att ni är efterlängtade!

Full sula i gräset - här kommer lilla Drummer!

Friday, June 22, 2007

Midsommarvalpar





Thursday, June 21, 2007

GLAD MIDSOMMAR önskar vi alla våra vänner och valpköpare!



Wednesday, June 20, 2007

Morgonbestyr på ön

I morse vaknar vi tidigt som vanligt.Mocka valplåda, mata valpar, låta dem skutta runt nere vid stranden och prata med den Hulde Maken. Han har köpt en cykel till mig som jag ska ha under sommaren här när hundarna ska motioneras.Med cykelkorg för mina dummiesar!

Valparna mår jättebra, de är riktigt. riktigt fina! Stora, framåt och ständigt glada är de Åttas Gäng. Hoppas på fint väder under dagen så ska jag ta nya färska bilder på gänget!

Tuesday, June 19, 2007

Graham-kurs!




Mail från Meadowlark Harebell i Norge

Hei Birgitta!

Birk og jeg debuterte i AK i Kristiansand forrige helg. Fikk 1. premie på lørdag, og ble plassert som nr. 2 etter Erling Skotner. På søndag slo vi til og fikk 1. med HP og ble beste hund. J

Det som også var fint var den kritikken jeg fikk på lørdag hvor jeg fikk skryt for et utrolig fint samarbeid med Birk. Det er noe jeg legger vekt på og som kan være fint å ha med seg framover.

Birk er en herlig hund som jeg setter stor pris på og vi har mange fine stunder sammen.

Skal holde deg oppdatert med videre framdrift J

Beste hilsener fra Birk og Tom

Vackre Will
















Vår goa valpköpare Susanne har fotograferat Will på träningen för Graham.

Will är normal/clear!

Jag blodprovade Will för Optigen direkt han kom hem - otålig som jag är väntade jag inte på exportstamtavla och registrering, det kan ju ta lite tid.
Svaret har kommit - Normal/clear!

Hurra!

Härlig känsla för Dot's brorsa!

Dot i full fart på unghundsderbyt!


Här kommer Marinas Dot i full sula! Jill tog kortet och skickade det till mig för vidarebefodran til Marina. Men det fick göra en liten omväg om bloggen först!

Alltså: Duktiga Marina Ludvigssons duktiga Searover Kit's Dot i full action under finalen på derbyt, en final som fem syskon tog sg till ur denna framgångsrika kull.

Vi ser fram emot att para fina Dot!

Friday, June 15, 2007

Graham-kurs

Fantastiska dagar med Graham! Vi har det så trevligt och bra, och alla är imponerade av Graham's filosofi.
I morgon blir det mock-trial, och sedan Unghundsderby. Jag lovar att återkomma med bilder och reporatge. Tills dess - tack alla goa deltagare!

Wednesday, June 13, 2007

Fem veckor




Sunday, June 10, 2007

Stafsund

Här ligger stället för Graham-kursen!
www.stafsund.se

Wednesday, June 06, 2007

Gulliga kompisar på morgonkvisten!

























I morse fick valparna komma ut i hagen medan jag mockade lådan. Sedan körde vi till fasanerna och plockade ägg. En tupp var så dålig i ett ben att vi fick fånga in och avliva den, tyvärr. Nu, morgonpromenad!

Svart pojk



En av de svarta pojkarna fyra veckor gammal!

Så söt!

Fasaner och äggplockning

Nu har Janne hämtat fasaner till våra marker. Vi plockar ägg och hoppas kunna få ännu fler fasaner till markerna. Våra viltlevande har uppmärksammat händelsen och drar sig till voljären.
Nu är det passning med vatten och foder!
Snart kommer ällingarna. Då blir det fullt liv i dammarna också.
70.000!

Så många har besökt oss på hemsidan!

Över 6.000 bara i maj!

Kul att så många följer våra äventyr!

Tuesday, June 05, 2007

Dagens valpar














På morgonen får man komma ut och äta och skita. En stunds skuttande i gräset och kikande på omvärlden. I dag kommer några av deras blivande familjer för att beskåda underverken!

Monday, June 04, 2007

Med en kopp kaffe

Nu sitter jag framför datorn med dagens andra kopp kaffe. Klockan är kvart över sju och morgonens rastning av hundar, städande av boxar och mockande i valplådan är gjort.
Vi är pigga här i Torpsbruk på morgnarna. Annat ar det i går eftermiddag när Katarina kom för att hämta sina hundar. Då vilade jag på soffan en stund, och lyckades somna medan Katarina var här. När jag vaknade var hon och hundarna borta...

Lite senare körde vi ut med hundarna på flaket runt Asa Herrgård. Vi stannade och tränade Grynet och Will en stund i ett område där det var högt uppvuxet gräs och hundkäx. Grynet är makalös på att markera och missar inte nedslagsplatsen med många decimetrar. Sedan kör hon ner näsan och jobbar på vittring. Hon lärde sig mycket förra hösten på Ampton Shoot.
Will var också jätte duktig, men man märker att han är mer van vid att styras. Han springer perfekt i huvudriktning, men vill fortsätta rakt fram om man inte duttar till med pipan för att sätta honom på spot.

En skön kväll som avslutades med varma mackor och tidigt i säng!

I dag - träning klockan 09.00, egen träning efteråt, valpspekulanter kl 14.00 och träning kl 18.00!

Full rulle i bruket!

Sunday, June 03, 2007

Måndag morgon

Helgen tillbringades med gnuggning av ett gäng som ville ha elit-träning.
Markerna just nu är idealiska för den sortens träning, hög vegetation som verkligen sätter markeringsförmåga och koncentration på sin spets tillsammans med näsarbete.

Har hunden en linje även i den här sortens terräng? Eller kan hunden bara gå rakt på lättsprungen mark med synlig retning?

Vi hade en trevlig helg med duktiga hundar och förare.

Valparna mår bara bra, i går var de ute en kort sväng som premiär. De fick vara på gräset i en valphage och maken la omtänksamt ut en nytumlad vetbed som de skulle kunna ligga på. Valparna tänkte lite annorlunda. De utsåg genast vetbeden till utedass och bajsade mangrant på den för att sedan tumla runt i gräset!