Vi försöker att leva hälsosamt nu, Den Hulde Maken och jag. Det är rätt okej, faktiskt.
Har just gjort en urgod Thaisoppa med kyckling och citrongräs som vi glupskt åt upp.
Nu skall vi bli jättesunda! :-)
Saturday, January 06, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Jag tänkte också försöka. Kan du publicera receptet? ;)
ReplyDeleteSupergod soppa som man blir mager som en jakthund av!! :-) Håll till godo Sverker
ReplyDeletePortioner: 4
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
2 tsk finriven ingefära
1 msk olja
4 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
250 g kycklingfilé
4 dl kokosmjölk
1 tsk asiatisk fisksås
1 pressad lime
1 tsk röd currypaste
Gör så här
1.Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla citrongräset. Fräs lök, vitlök, citrongräs och ingefära i olja på låg värme.
2.Tillsätt buljong och låt koka några minuter.
3.Strimla kycklingfiléerna smått och lägg i pannan/grytan. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare några minuter tills kycklingen är genomkokt.
4.Smaksätt med fisksås, lime och currypaste. Varmhåll i termos och ta med ett gott bröd.
FÖR ALLA?
Gluten-, mjölk-och äggfri, men kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj bröd som passar.
Åh vad den soppan lät god. Måste testas! Soppa passar ju bra nu också när man är ganska orörlig. Tack för hälsningen i bloggen Birgitta!
ReplyDeleteHa en skön helg!
Tackar! Det såg ju jättegott ut och mjölkfri dessutom :)
ReplyDelete