Followers

Monday, September 26, 2011

How to kill your brother - featuring Connie Corleone





Ruskiga fotobevis som avslutas med en klassisk dödsrullning har Annika Hecktor sänt mig. Det är två Bally-ungar, Annikas Connie (efter Connie Corleone i Gudfadern)och stackars lilla brodern Miramis (döpt efter nån fjantig sagofigur - fnys)

Här en manual i ämnet How to kill your brother! Enjoy!

Sunday, September 25, 2011

A-prov i Södra och träning med teamet

I går A-prov i Södra avdelningen på för mig nytt ställe. Ett fantastiskt fint ställe - och tack till er i Södra som finner fler ställen för vår verksamhet!

Dömde gjorde Anders Carlsson, Åke Liedgren och Mats Närling.

Elva hundar kom till start och provet gick på änder. Varierade miljöer för dreven gjorde att arbete prövades i många olika situationer och markförutsättningar.
Katarina och Katie, Olle och Tywi och kompisen Håkan med flatten Frank debuterade på A-prov! Glad att nya finner A-proven så att vi får bredd och mer konkurrens! Dom fick nog mersmak alla tre!
Jag är nöjd med Tar - jag tycker att han skötte sig bra.
Till slut var vi fyra hundar kvar - till det som blev det sista drevet.

Den sista fågeln vi skickades på åkte vi alla fyra ut på! Domarna fann fågeln tillräckligt nära det område vi alla på olika vis höll hundarna för att anse oss eyewipade av domartrion.

Det var ett trickigt skick - håll hunden i ett högt gräs, inte på dammvallen, släpp inte för långt ( tappar hunden utom synhåll i minerat område ) och håll huvudet kallt.

Katarina som stod så till att hon kunde se allt berättar att jag aldrig hade Tar tillräckligt långt ut, han hade behövt fem-sex meter till för att få vittring. Jag stoppade honom när han försvann ur synhåll, rädd att tappa honom ner i dammen där han haft sin föregående apport.Vinkeln var snäv och det gjorde det hela lite trickigt.

Hade jag släppt honom hade han kanske funnit fågeln, eller gjort nåt helt annat - och kanske skulle jag gamblat mer.

Anvisningen var höga gräset - men å andra sidan visste vi att den mycket möjligt hade flyttat på sig.

That´s trialling helt enkelt..

Team Meadowlark tränade i skarpt läge för första gången i dag. Detta har vi laddat för under vår och sommar! Förväntningarna var höga och spänningen likaså. En underbar brittsommarsöndag med fina upplevelser och många Aha-upplevelser.

Den eviga diskussionen om att hålla hunden i ett område och att kunna läsa sin hund rätt så att man vet när man kan släppa taget och lita på sin hund känns alltid lika aktuell. Särskilt med gårdagen i minne!

Thursday, September 22, 2011

Nu går det i tvåhundra knyck..

Nu är högsäsongen som värst - men kul är det. Upp i ottan varje morgon för att jaga/starta/döma/mocka skit.
Valparna är sju veckor gamla i dag, en härlig och framåt kull med gott gry i.
A-provskurs nr 1 är avslutad, och den gick kanonbra! Lagom med fågel och bra diskussioner.
I går tränade jag i betorna med Tar och Paddy.
Båda skötte sig alldeles kanon - och jag är glad över hur de ligger till i träningen.
Tar skall starta snart - och det känns toppen att vara i gång med säsongen!

Grattis Meadowlark Afon Tywi som tagit 1 ÖKL i Norge!
Tywi skall starta på några A-prov också under säsongen , jättekul tycker vi som önskar Olle all lycka till i världen!

Thursday, September 15, 2011

Trials

Nu har jag skickat in en drös anmälningar till trials på Irland. De flesta under The Kennel Club ( alltså Nordirland), men vi hoppas kunna fylla på med några prov i Republiken Irland också.
I morgon är det jaktdag, i övermorgon dömer jag A-prov i Södra avdelningen och på söndag jaktdag igen. Måndag och tisdag A-provskursen på Björkåsen. Sen fortsätter det så tills vi åker. Full rulle kan man säga.. :-)

Monday, September 12, 2011

Min terrier - underbara Castro håller på att bli stor!

Castro hälsar till alla hennes fans!

Sunday, September 11, 2011

Gamla bilder - Field trials genom tiderna.
























Underbara bilder - titta på domarna som konfererar, på damen i långkjol och hatt som får anvisning på en fågel, stämningen i grupperna och armbindlarna. Precis som u, fast för så länge sedan. Det är en fröjd att titta på gamla bildarkiv och se hundarna. Fina klassiska bilder på fina klassiska hundar!

Riktiga labradorer!

Ventilation i kenneln och växande valpar

Jaha , nu förbättras Willdorf Astoria ytterligare. Nu har de fått ventilation för att få bättre inomhusmiljö.Att det är viktigt har man förstått, Katarina doktorerade i just inomhusmiljö. Inte i kennlar specifikt kanske, men i alla fall.

Nu måste man flytta lite på alla tavlor och malliga Diplom, men det kan det vara värt för sakens skull.

Valparna är nu fem veckor gamla och är fullständigt urgulliga - man kan sitta och titta på dem i evigheter. Praktikanttjejen Matilda från Stora Segerstads Naturbruksgymnasium pysslar mycket med de små - och de verkar orädda och framåt allihop.

Team Meadowlark



Ett underbart gäng har nu träffats ett antal gånger för att lära sig att träna sin hund för A-prov. Vi har nött tecken, signaler, hålla ett område, tränat markering, när ska man gå in och styra och när ska man ge tusan i att blåsa?


Gänget är sammansvetsat och vi har haft otroligt roligt under våren och sommaren. Nu är vi snart framme vid våra två jaktdatum.

Nu skall vi omsätta det vi tränat i praktik, och göra det i A-provets rätta element, jakten.


Alla har lärt sig mycket under resan, alla har blivit duktiga att föra sina hundar och att tänka rätt.


Vi kommer att fortsätta att satsa på våra uppfödningar på liknande vis och fortsätter helt enkelt Team Meadowlark även nästa år. Då tänker vi ta er till Danmark på walk up bland annat..


Vi tycker att jakthundar skall prövas på jakt och att meriter tagna på jakt säger betydligt mycket mer. Vi hoppas att vårt duktiga Meadowlarkgäng kommer att ha mycket roligt på A-prov framöver och att de ska få nytta av sina jakthundar på jakterna.


Apropå A-prov, vi har fått en ny regim i SSRK HS, och det har bland annat givit oss ett rejält uppsving på A-provssidan, ett väl behövligt sådant. Ett taggat gäng har jobbat tillsammans framåt för att skapa ett flöde av prov för medlemmarna.

Nu finns alltså både provkalender och datum klara i god tid. Att det inte finns några ( tillräckligt många) A-prov i Sverige är alltså inte riktigt sant längre. Ett tjugofemtal Elitprov får vi i år.


Vi hoppas på mycket besök från de andra nordiska länderna och efter att vi dessutom (äntligen och efter en del påtryckningar från FCI) öppnat vårt RM för utländska hundar hoppas jag på stor konkurrens och därmed utveckling av våra prov, förare, hundar och bedömning.


Tveka inte att anmäla till proven - provkalendern finns på http://www.ssrk.se/ i högerspalten finns program retriever A-prov.

Vi syns på prov!

Meadowlark Final Chance



GRATTIS Christine och Kit, till andra ettan i ÖKL! Nu skall det tränas för elitklassen skriver Christine i SMS från Norge!
Duktiga är Ni våra valpköpare!

Meadowlark Dipper och matte Anna-Lena Wendt



Dipper tog sin tredje elitetta i Norge i dag. Nu skall han ha Godkänt på praktiskt prov för att få ut sina titlar Svensk och Norsk Jaktchampion!
Det gläder mig väldigt mycket - jag har aldrig tvivlat på Dipper en sekund. En riktigt fin hund är han, Meadowlark Dipper!






Saturday, September 10, 2011

Dipper och Anna-Lena!

GRATTIS!

1 ekl i Norge i dag, samma prov som Coffee!

GRATTIS Anna-Lena med fina Dipper!

Ja vad säger man?

Meadowlark Yr Wyddfa och Hege Christine Dahl har tagit etta EKL på första starten i dag i Norge!
Blue, Kayteens at Meadowlark med husse Björn tog 1 HP i AK och skall därmed starta EKL nästa gång!

Jag har sagt det förut , jag säger det igen; Ni är så jäkla duktiga!

Danmark Hjortholm 9.9



Vi startade i vinnarklass jag och Tar, det är det första provet för oss den här säsongen.
Jag har inte kunnat träna mycket på grund av min onda axel, så mina förhoppningar var realistiskt och lågt ställda.
Men Tar gjorde ett kalasfint prov och höll dagen igenom.
Han belönades med tredjevinnare med CK!

Roger, if the translationprogran f... up - Tar had a third in an open stake in Denmark y-day!:-)




Monday, September 05, 2011

Schweiz och Österrike

Nu har jag kommit hem efter att ha varit borta i en veckas tid. Eftersom Växjö ( i vanlig ordning?) haft lägst antal soltimmar under sommaren var det skönt att få en vecka med riktig värme och sol! Fyra dagen i Kloten området nära Zürich och två underbara dagar i lyxiga Lech, Österrike. Hotellet jag bodde på i Lech saknar motstycke - aldrig har jag bott så fint någon gång!
Åter hemma i Sverige nu och åter spöregn :-)
Men hemma är ändå hemma - och jag längtade hem sista dagarna!


Sunday, September 04, 2011

Meadowlark Pwyll och Signe m flera

Grattis Signe och Nisse till finfint förstapris i NKL i Garpenberg i dag! Sune Nilsdson dömde och skrev en finfin kritik om ekipaget!

Stor Grattis-kram!

Mia Härder och Meadowlark Airril fick en fint andrapris i ÖKL i dag!
Tina Örnjäger och Meadowlark Drummer fick en tvåa i dag i EKL. Nära nära.. Ni presterar så jämnt och fint i högsta klassen!


Saturday, September 03, 2011

Nya gratulationer!

Duktigaste Tina Örnjäger med sin Meadowlark Drummer tog ytterligare en etta i EKL i dag på Alfta-provet! Jag är så glad för det samtalet , jag är i Lech i Österrike och dömer. Glada Tinas röst gör mig precis lika glad som hon! Och lika glad blir jag för Tinas träningskompis Kristina Råberg med Walle, Searover Flying Noble, som också tog sin andra etta i dag! Så ambitiösa tjejer, med så duktiga hundar ska ha all cred! Grattis tjejer, nu är ni på väg mot en titel!