Followers

Friday, October 29, 2010

Packar bilen!

Nu sticker vi snart - jag och Katarina med hundar! Ha det gott och lycka till på prov och jakter!

Tuesday, October 26, 2010

Nytt upplägg

Vill testa något nytt! Kurstillfällen åtta gånger med tre veckors mellanrum - du och din hund träffar mig eller Malin för träning för prov!
Hemläxa mellan varje gång, vilt och skott ingår. Måste vara vardagar eftersom helgerna redan är så bokade. Coachning och full fokus på dig och din hund!
Finns intresse så hör av dig på meadowlark@live.se
Prislappen är 2500 kr ink moms och försäkring.
Start mars.

I have a run!

Novice trial Ulster Gundog Club November 6th!
Tar och jag måste försöka hålla huvudet kallt!
Jag är med på ett två dagars open 8 och 9 november med Will!

Monday, October 25, 2010

Kurser

Nu har jag lagt in ett antal kurser i kalendern med start i mars.
Bland annat kör vi en trippel-kurs i dirigering, tre helger med start 12-13.3
Tanken är att med ett par månaders mellanrum gå tre weekends med sikte att lära sig träna hunden rätt i dirigeringsmomenten både på land och vatten. Du får individuell vägledning och träningsråd att genomföra mellan kurserna.Du vinner kontinuitet med en instruktör i stället för att kursa för många olika.
De tre stegen kostar 5000 SEK ink moms.Helgerna som är aktuella i de tre stegen är 12-13.3, 7-8.5 samt 16-17.7Deltagare är såklart försäkrade via min företagsförsäkring för olycksfall och skada.

Förbered Dig på Dina B-provsstarter på bästa sätt.
Vi diskuterar bedömning, handling, hur man presenterar sin hund bäst för domarens öga, vilt, skott, båt och funkis ingår. Pris 1800 SEK ink moms
NKL 19-20.3 samt 30.4-1.5
ÖKL 9-10.4 samt 4-5.6

Ytterligare kurser kommer snart ut.Vill Ni boka in ett helt gäng är det hög tid att komma med datumförslag, helst vardagar!

Företaget har F-skattsedel och vi är försäkrade via IF företagsförsäkring.
Anmälan sker till meadowlark@live.se och är bindande. Halva kursavgiften insättes när bekräftelse på anmälan kommit från mig. Vid återbud säljer Du Din egen plats.


A-provsdagar i maj den 3,10 och 24.5 se kalendern!

Sunday, October 24, 2010

Att träna hundar

I snart trettio år har vi hållit på med hundar Janne och jag. Vi har båda tränat upp Flatmästare, 1988 och 1990 vann vi med respektive hundar. Det var stort på den tiden!
Skipper blev Nordisk Mästare i lag och individuellt, vann CERT på A-prov och fick 5 1priser på A-prov. Hon var med i Europacuplaget två gånger.Janne tränade upp Claes Grönhagens Affe till sitt championat. Will är nog det svåraste projektet jag haft eftersom han var grundutbildad av Roger Phillips när vi köpte honom. Att ta över en annans hund är inte lätt alls. Inte alls att "bara åka och starta". Man lär aldrig riktigt känna en hund man inte haft från början.
Tar och Red har vi haft frånb början, så den resan har varit lättare. Och de har gjort resan lättare eftersom de är de mest lätt-tränade hundar vi någonsin haft.
Att träna hundarna är det roligaste som finns, och när det betalar sig med fina resultat är det ännu roligare!
Och tröttnar gör vi uppenbarligen inte, det blir bara roligare och roligare!

Grattis Meadowlark Dusty

1 EKL på A prov Labbeklubbens Öppna Mästerskap!
Bra gjort!
Grattis till Searover Kits Primus som tog andra raka certet och nu är A-provschampiom!

Lakedown Diawl Bach och Janne vann Certifikat i dag


Världens bästa man och Världens bästa Red vann i dag CERT på sitt livs tredje A-prov.
Han har redan erövrat 2e vinnare med CK i Danmark och nu startade de alltså på A-prov i Sverige för första gången och vann provet.
Vi är otroligt glada att vi fick möjligheten att köpa Tar och Red från Roger Phillips - de är fantastiskt duktiga och trevliga unga hundar!Tar blev andrevinnare i fredags i Danmark och de ser båda två ut att ha en fin framtid framför sig!
I kväll brinner marschallerna på Björkåsen när Janne kommer hem!

Meadowlark Teal och Meadowlark Final Runner

Nina har varit på WT-final där man samlat årets bästa hundar från de kvalificerande Working testen. Toivo (Meadowlark Teal) kom på en hedrande fjärdeplats! Grattis till det Nina och Deni!

Bert har startat Puma ( Meadowlark Final Runner) i ökl på B-prov och tagit ett finfint andrapris! Lite strul med dubbel på vatten blev det och därmed ett pris lägre än Bert hade velat ha! Väl arbetat tycker vi!

Carmal´s Meg Topi



Tar's dotter Topi är en liten pärla. Lars-Ove Pohlin och jag deläger henne, men hon bor hos Lars-Ove och jag har rätt till en valpkull på henne om allt går som det ska.
Är hon inte en liten skönhet? Härligt stabil i psyket och oförskräckt när hon idag hälsade på oss på Björkåsen!

Nordiska Mästerskapet

Tyvärr ser det mörkt ut för den svenska laguppsättningen på Nordiska Mästerskapet.
I dagens A-prov är Lasse Lindblom och Djurbergas Jacksnipe of Rockdove ute ur leken och likadant med Lena BK och Searover Kits Day.
Just nu bara Thomas Söderström kvar med sin Scotty, aka Hillus Drake!

Saturday, October 23, 2010

Nordiska Mästerskapet

Det svenska laget har tre hundar kvar till A provet i morgon;
Thomas Söderström med sin Hillus Drake som också var bästa svenska hund i dag på mocktrialet.Lars Lindblom med Djurbergas Jacksnipe of Rockdove samt Lena Bratsberg-Karlsson med Searover Kits Day.
Lycka till i morgon!
Om jag fattade rätt kom det svenska laget fyra.

Kuriosa; 2006 vann jag Nordisk Mästartiteln med Skipper och även i lag!

Labradorklubbens Öppna Jaktmästerskap

Jag har just pratat med Tina Örnjäger och hon är på Labradorklubbens Öppna Jaktmästerskap.Både Tina och Anki har kvalificerat sig till morgondagens A-prov!
Hundarna heter Meadowlark Drummer och Meadowlark Dusty och är efter GBFTCH Wendearose Hector of Riversway och SE(j)JCH Searover Meadowlark!
Lycka till i morgon tjejer - och håll huvudet kallt!

Om klubbar

Ett ämne som kommer upp då och då är frågor kring Jaktretrieverklubben, Jaktspanielklubben och SSRK.
Utbrytarklubbarna skapades eftersom en grupp jaktligt intresserade tappade tålamodet med SSRK som är våra hundars specialklubb.
Den tidens SSRK leddes av bakåtsträvare och förändringsrädda krafter och det fanns en stor motvilja och tröghet när det gällde A-prov och annan jaktlig utveckling för våra jakthundar.
Någon förändring för våra jakthundar kunde inte ens skönjas inom SSRK.
En grupp människor lämnade SSRK och startade upp Jaktretrieverklubben och Jaktspanielklubben med eget styre och egna prov, samt egna registreringar av kullar i Jakthundsregistret.
På många sätt kan vi tacka utbrytarklubbarna för att vi fick en jaktlig utveckling inom SSRK.De rörde om i grytan och fick stelbenta SSRK att inse vad som höll på att hända.
Och även om jag inte lägger några värderingar i att det finns utbrytarklubbar så önskar jag naturligtvis att alla kunde fungera under SKK-organisationens specialklubb SSRK.
Vi arbetar ju för samma sak, retrievern och spanieln som jakthund.Och vi kunde vara mycket starkare tillsammans i en större grupp än i mindre grupperingar.Det vore roligt med alla under samma tak och möjligheter till en starkare jakthundsverksamhet.
Nytt blod i klubben är nyttigt, och nödvändigt för utvecklingen framåt.


Vad innebär det med olika klubbar i praktiken?
En hund som enbart är registrerad i Jakthundsregistret kan inte starta på andra prov än de som arrangeras av Jaktretrieverklubben eller dess danska motsvarighet.
Eftersom den iSKK-organisationen är oregistrerad kan den inte vara med på provformer som SKK och FCI är ytterst ansvariga för.
En valpkull där en SKK-registrerad hanhund som parat en tik enbart registrerad i Jakthundsregistret kommer ur SKK:s synvinkel att behandlas som en planerad blandrasavel och ett brott mot SKK Grundregler 2:1 och 2:2. Detta kan medföra discplinära åtgärder för hanhundsägaren, i värsta fall uteslutning.
Att hävda att man inte vet är inget försvar, det är ens skyldighet att känna till SKK´s grundregler och efterleva dessa.
Ett medlemsskap i utbrytarklubben innebär att Du inte kan starta på Internationella A-prov, CACIT-prov, även om Du också är medlemi SSRK.
Du är nämligen också medlem i en konkurrerande klubb, vilket tydligt finns formulerat i FCI's regelverk.
En hund som är registrerad i Jakthundsregistret är mycket begränsad i sina möjligheter att tävla utomlands. Den enda öppningen är den danska motsvarigheten till Jaktretrieverklubben där det är öppet för start mellan de två utbrytarklubbarna.
En ATC ( Authority to compete ) i England går således inte att skaffa. Att deltaga i lagen på de stora Working testen som Skinner's International World Cup och IWT går inte heller.

Varför skriver jag om detta? Jo, för att jag tycker att informationen är nödvändig. Vi får förfrågningar om våra hanhundar, jag hör andra som inte vet vad som gäller för deras hund, och som verkar tro att man kan få det bästa från båda ställena, dubbla medlemsskap osv. Och det kan man. Men det medför vissa begränsningar som man bör känna till och kunna efterleva.

Min förhoppning är att vi alla kommer att tillhöra SKK-organisationen en vacker dag, men tills dess får vi efterleva de regler som finns och veta om och ta konsekvenserna av val vi gör!

GBFTCH Wendearose Hector of Riversway

Graham Roberts har kvalificerat sin Hector till IGL och samtidigt fick han titeln GBFTCH!
Så nu kan Ni som har valpar efter Skipper och Hector glädjas åt det!

Friday, October 22, 2010

Second best is first loser

Och ibland känns det mer än annars. Tar andrevinnare i vinnarklass i Danmark i dag.
Han skötte sig så bra, och med hunden kan jag inte vara annat än nöjd!
Nu siktar vi mot våra veckor i UK och Irland, och hoppas på Novice start!

Thursday, October 21, 2010

I dag packar jag


Jag har kommit med som reserv på ett danskt A-prov i morgon! Det sägs vara en gård där det blir VÄLDIGT mycket apporter och stressfaktorn därmed mycket hög..

Nåväl, det är lika för alla, och det är den chansen jag får innan jag åker. Janne har haft en sagolik tur i lottningarna och har ganska många starter framför sig under säsongen, den närmast förestående på Söndag.

Wednesday, October 20, 2010

A-provskursen måndag och tisdag

Länkar till 2 deltagares berättelser

http://martashundar.wordpress.com/


http://kensblogg.blogspot.com


Nästa år kommer vi att erbjuda fler tillfällen till riktig träning för A-prov.

Kurserna hos oss är inklusive moms och Du är självklart försäkrad via vår IF företagsförsäkring.

Monday, October 18, 2010

Tar


Sunday, October 17, 2010

Åsa Rudolfsson och Lilja 1 NKL i dag !

Grattis grattis Åsa!
Meadowlark Ailean (Fastlane Chuck of Buttsend-Meadowlark Natural Woman )aka Lilja höll bra kvalitet på jobbet i dag och tilldelades ett finfint förstapris!

Kram från stolta uppfödare!

Saturday, October 16, 2010

Red 2e vinnare med CK i dag!

I dag är vi glada - Janne har varit i väg på A-prov vinnarklass på Jylland i dag.
2vinnare med CK och därmed kvalificerad till Elitpröven i december.
Duktiga Red, duktiga Janne!

Han ringde nyss efter prisutdelningen och har nu 70 mil hem - men vissa hemresor är bättre än andra, och ibland är andrevinnare helt okej. Red är ung och gör sitt andra A-prov!

Wednesday, October 13, 2010

Paddy!

Tuesday, October 12, 2010

Monday, October 11, 2010

Köriga tider

Ber om ursäkt för blogg-uppehållet!
Vi har fullt upp just nu, hundar som skall tränas och startas, kurser, planering av resan som närmar sig med stormsteg mm mm.
Will startade på prov i går i Danmark, men åkte ut på en retlig apport som jag nog tycker vi borde ha rett ut. Så kan det vara ibland, men jag fick ju en trevlig kväll och övernattning på Fyn hos Thomas och Iben på kennel Batmoors på köpet, så det kompenserar ju det hela! Alltid underbart att träffa dem och sitta ner för att prata
om hundar och stamtavlor. Thomas är lika mycket nörd som jag i ämnet, så det kan bli sena kvällar och mycket att prata om.
Jag kommer snart att ha nött ut Isabella Kraft och Gary Johnson´s bok Labradors 2010CHAMPIONS FOR THE NEW MILLENNIUM, den fick jag med mig hem från Danmark nu.
Alla FTCH sedan milenniumskiftet finns där - bara att frossa! Given bok att ha med på vår resa till UK och Irland!
Red och Tar har också debuterat på ett walked up prov i DK. Båda hundarna skötte sig bra, Tar åkte ut på en apport som tre hundar innan försökt finna, och Red var med ända tills det var två hundar kvar och fick ge sig när han misslyckas med en uppgift. Superfin debut av killarna. Dömde gjorde bla annat irländaren Laurence Hennessy. Det blev en klar och tydlig bedömning, och väldigt fair. Stop means stop, left means left osv. Hundar plockas bort som inte kan gå fot och som är olydiga. Bra tycker jag som vill höja ribban så att vi får bättre hundar och bättre förare.
Vi har fler starter i oktober med dem - framför allt Red har varit lyckosam med lottningarna.

I lördags dömde jag A-prov i Nyköpingstrakten. Ett bra prov och med en mark väl lämpad för A-prov.
Allt fungerade fint och CERT gick till leif Norins unga hund Searover Kit´s Primus.
Grattis till det!

Vi ser fram emot en ny A-provskurs på Björkåsen den 19.10 - det skall bli roligt!

Thursday, October 07, 2010

Meadowlark Yr Wyddfa - hur stilig är han inte?



Han är efter Will och Peppar och matte Hege lovsjunger honom i alla tonarter
Duktiga Kari Anne Lier Hansen fotade!

Wednesday, October 06, 2010

Fler bilder!




Tuesday, October 05, 2010

Första A-provskursen
















Vår första A-provskurs av två för den här hösten är över. Teori och artificiella övningar dag ett och skarpt läge dag två! Vi har haft ett gäng engagerade och ambitiösa ekipage här, som nog minst femhundra gånger fått höra att allting handlar om att hålla hunden i området! Stopp betyder stopp! Områdessignalen betyder just där och inte tjugofem meter till vänster.A-proven och jakten går inte på något vis att jämföra med B-proven, och vikten av att jaga där man blir tillsagd att jaga blir alldeles uppenbart för deltagarna , att inte ta till benen i ett storsprunget sök och störa mark eller komma för annan fågel som vi just då inte begärt.
Här kommer lite bilder av dagarna! Väl kämpat allihop - och jag ser redan fram emot nästa kurs den 18-19 oktober. En plats finns kvar! anmäl meadowlark@live.se och ta chansen att kunna träna din hund i skarpt läge - träna för A-prov!
Kursavgift 3000 SEK ink moms!