Followers

Sunday, January 31, 2010

Saturday, January 30, 2010

Eftermiddagspromead i solen

Lang runda nu pa eftermiddagen i tio plus, solsken och grona grasmattor. Forsoker inpranta allt, snart dags att lamna UK.
Raknar med att vara i Sverige mandag morgon.
Vi ses i snodrivorna!

The North Devon Working Gundog Club

I gar morse ringde klockan tre pa morgonen - ett sista farval av Stand Stone Cottage!
Ner till Devon och sasongens sista (?) field trial. Open stake for 12 hundar var det. Domde gjode Dr G Davies, Mr C Brain, Mrs S Hutton och Mr J Barnes.
Morgonen var hemsk, sporegn och halv storm som efterhand blev till stralande solsken. Det ar sa otroligt vackert i Devon, landskapet ar varierande och bordigt.
En gammal bekant motte jag ocksa - Dr Tim Woodgate Jones som jag var hemma och halsade pa for over tjugo ar sedan, han foder upp flattar och har en fantastisk gard med tillhorande egen "shoot".
Han har varit flatten trogen under alla aren och hade i gar med sig en brun hane. Dr Woodgate Jones var sig precis lik hur man nu kan vara det efter over tjugo ar!
Hundarbetet blev i spannande terrang, raviner och skogsmark, over backar och aar.
Jag hade sa garna startat Will dar!! Vann gjorde Graham Roberts med FTW Wendearose Hector of Riversway, hans andra openvinst. Han maste vinna igen eftersom aven forra vinsten var en endagars open. Han har ocksa en andra-placering i ett tvadagars under sasongen. Eftersom jag anvande Hector pa Skipper for tre ar sedan tankte jag att halsningen kunde vara valkommen till er som har valp i den kullen!
Jag reste med Roger Phillips ner, han skulle ju debutera i open med Lakedown Luna Landing, en hane efter FTCH Levenghyl Peacock och FTCH Connemara Twinkle of Lakedown.
De tilldelades CoM for sin prestation, och jag tyckte att det sag riktigt bra ut. Roger var nojd med hundens premiar, men sa att han ibland sag att hans orutin lyste igenom.Orutin gar ju som tur ar over :-)
Andravinnare blev en harlig tik, Brokerswood Pipistrelle of Likelwood handler Mr K Selway.De blev ocksa Gun's Choice.
En tik som fastnade pa nathinnan var Tayfordwood's Twist of Lemon ( Waterford Envoy of Heathergaye-Logansmore Samba) handler och agare Mr Ian Ford. Han hade tva lysande forsta omgangar och var lite i vinnarhalet nar han stop i tredje omgangen lite snopligt. Men det var en riktigt fin tik.
Sedan korde jag ner till Sue i Bolney. Vi at Fish'n Chips pa puben i Warninglid tillsammans med Graham innan vi stop i sang.I dag stralande sol och skont i luften. Forbereder mig mentalt pa att aka hem till snon.
Efter en lang morgonrunda kanns det inte lattare. Snodropparna blommar och krokus tittar fram, solen varmer gott dar jag gar i bara fleecetrojan......

Thursday, January 28, 2010

Spannande kull

Roger bestamde sig for att para sin GBFTCH Connemara Twinkle of Lakedown med Will.
De parades i gar och nu ser vi fram emot en riktigt fin kull.
Ruby ar ju mamma till Red och Tar, och jag misstanker att det vid nagot enstaka tillfalle kan ha framkommit hur nojda vi ar med dom :-)
Vi skall sjalva ta hem en tikvalp!
I morgon bitti kor vi ner till Devon eftersom Murphy skall startas pa ett en dagars open trial. Sedan kor jag till Sue for att pa sondag paborja hemresan till Sverige och snohelvetet!
Janne kommer till Gatwick for att kora med mig hem!

Thursday, January 21, 2010

Varldens basta traning!

Jag har varldens basta coach i Roger. Det ar perfekt att trana for honom - varje detalj som behover forbattras noterar han och sa rattar vi till det. Tar gar framat varje traning och det modosamma arbetet att ta honom fran spar borjar ge resultat.Han gar fran klarhet till klarhet och borjar lita helt till handens riktning - good boy!
Will hade en kanondag i gar - och gjorde nagra apporter som jag tror att till och med Roger tyckte var alldeles utmarkta!
Pa lordag kommer Katarina till mig! Harligt att fa dela Paradiset med en van!

Tuesday, January 19, 2010

Liten rapport!

Teal ar parad nu, och det har gatt bra.Nu ar det bara att vanta och se!
Dagarna gar fort har. Det ar ofattbart vackert, och nu ar det 10 plus och var i luften.
Roger och jag tranar Fred och Tar varje dag, och de gor stora framsteg, de ar i en gynnsam alder for traning nu. Will och Murphy tranas ocksa saklart, och det ar roligt att trana utmanande svarighetsgrader.
Pa torsdag ska vi skjuta woodcock, i en mark dar vi varit forut. Da skot vi 12 stycken. Forhoppningsvis blir det lika bra den har gangen, och forhoppningsvis far vi ett par riktigt bra apporter att jobba pa.Nu ska vi ut och trana igen!

Monday, January 11, 2010

Sussex

Just nu ar vi hos Sue i vingarden i Bolney. Janne,Lisa och Emil ar i London i dag och shoppar. Jag har sjalv inga som helst problem att halla mig borta fran London, sa min insats strackte sig till att kora dem till stationen i Haywards Heath i morse.
Hundarna och jag har vandrat langt och lange i dag - skont att ga riktigt langt ibland!
Vi hors snart igen - det ar langt mellan internetkontakterna.
Teal loper nu och skall paras den kommande helgen!

Saturday, January 02, 2010

Wales

I dag rullar vi bilen mot Wales, men vi tar smavagar for att se lite fina byar och omgivningar.
Det ar saklart stralande klart, ett par minusgrader och kommer att bli en solig och vacker dag.
Vi kor forst till Winchester och handlar lite!
Ha det sa gott - det har vi!

Friday, January 01, 2010

Ingenting ar battre an vara resor hit!

I dag nyarsdag - GOTT NYTT pa er allihop forresten - och vi har just kommit in fran en 2 1/2 timmars promenad i stralande sol langs med saval public footpaths som public bridle ways.
Janne mar bra av friskluften men han blir fortfarande trott och yr om det blir for mycket runt omkring.
Tar,Teal och Will njuter for fullt - de ar pigga och glada, rent ystra skuttar de runt oss pa vara vandringar.
I kvall kommer Kate Bollen, Kates uppfodare pa middag hit till Booker's Vineyard.
I morgon reser vi vidare till Wales och Stand Stone Cottage.
Tina och Keith Bedford halsar vi pa nar vi hamtar ungarna pa Stansted pa torsdag - och lite picking up hinns med pa torsdagen ocksa. Jorg Brah och hans sambo Mercedes kommer till Stand Stone Cottage i morgon kvall!
I gar kvall nyarsfirande med Sue. Vi var uppkrupna i fatoljer och soffor iforda mysklader. Vi tittade pa Love Actually ( blir bara battre och battre tycker jag ) och nar den var slut var klockan dags att utropa Gott Nytt Ar och sjunga Old Lang Syne tillsammans! Sedan krop vi i sang!

Should old acquaintance be forgot,
and never brought to mind ?
Should old acquaintance be forgot,
and old lang syne ?

CHORUS:
For auld lang syne, my dear,
for auld lang syne,
we'll take a cup of kindness yet,
for auld lang syne.

Var snalla mot varandra 2010!