Followers

Thursday, July 31, 2008

Träning i värmen

Karin Wallander har stannat över ett par dagar. Vi har tränat våra hundar och haft med oss Katarina och Emil. Hundarna har skött sig kanonbra i värmen och fungerar alldeles utmärkt.
Will är som vanligt, alltid mån om att göra alldeles rätt.I dag skickade jag honom över en vik för att peta in honom i en vass där en dummy fanns. Jag lägger på hans söksignal och hör hur han vräker sig framåt som när han griper i vattnet. Alltså lägger jag på signaler för inkallning eftersom jag inte vill riskera att han går nån annan väg tillbaka än den han använde på dit-vägen. Då kommer han fram simmandes hemåt utan dummy. Du kallade ju? ser han ut att tänka. Fick trycka tillbaka honom och trycka på sök-knappen igen. Den här gången gav Karin tecken att han gripit så att jag kunde agera efter det! Han går väldigt bra just nu!

Spegel spegel på väggen där...




Säg att JAG är snyggast!!! Hallå!!!! HALLÅ!!!! SLUTA härmas din jävla idiot!!! Skaru ha spö va????
GRRRRRR
Meadowlark Final Poacher!

Den som gräver en grop åt andra...



....faller ofta själv däri. Det är lilla Final Runner själv ett levande exempel på!

Utvandrarna



Nu skickar de hälsningar mina små...
De har rest långt, kommit fram och installerat sig. Posh gjorde omedelbar succé genom att morra och bita Gulle-Dipp i näsan. Bra gjort på den morsgrisen, Posh!;-)
Alla valparna är framåt och orädda, och verkar väldigt stabila och trygga i sina nya miljöer.
Lilla gula Kit hälsar från Norge att resan gått bra och att hon redan trivas med sina kompisar labradoren och släthåriga vorstehn!
Skicka mig bilder är Ni snälla, så lovar jag att uppdatera!
Nytt från Tyskland - båda gossarna M.Teal och M.Thorne är avlästa A och ua på höfterna.
Vi har vetat det länge men det har röntgats om på grund av att avläsningsstället slarvat (!) bort armbågsplåtarna.

Wednesday, July 30, 2008

Tio små negerpojkar

...nu åker de små, en efter en. Veckan har varit fullspäckad av veterinärbesök och sedan leveranser. Just nu är det fyra valpar kvar, i morgon bitti kommer Henrik för att hämta sin Drive.
Sedan är det lugnt till måndag då Berth och Ammi kommer.
Hej då valpar!!! Lycka till i livet!

Monday, July 28, 2008

Rymlingar

I morse rymde valpkullen ur sin hage och ställde till oreda för Janne som skulle rasta de större hundarna ner mot tidningslådan. Plötsligt kom alla valparna myllrande åt alla håll. När vi fångat dem saknades Håkans valp.
Letandet fortsatte.Skippers ungar är ju av det kavata slaget så vi insåg att skogen bakom huset troligen var det bästa tipset.Efter viss oro återfann vi en glad och busig valp På Äventyr.
När sa du att du skulle komma Håkan??????

Veterinärbesiktade och klara för avfärd!

De tio reste in till Växjö i dag för att göra ett studiebesök på Växjö Djursjukhus och bli besiktade för leverans! Lilla Timber skulle dessutom få sitt pass i ordning för avfärden till Tyskland och hem till Uwe Köstler.
Jag är faktiskt lite ledsen över att skicka den här kullen, de är ett helt underbart gäng!
Fina är de att se på, glada och framåt är allihop, Skipper-ungar är helt underbara och det känns vemodigt att det är den sista pippirull-kullen som reser hemifrån....

Hälsningar från Will-ungar har jag fått i dag också, det låter som om de är jättetrevliga och härliga valpar.

GRATTIS Anne Nerell med fina Stenbury Black Miracle som på första försöket knep ettan i NKL. KKL nästa!

Karin T's Choice löper och kommer på besök framöver!

Friday, July 25, 2008

Kurser i Småland

Det verkar finnas ett väldigt stort behov av Jaktlydnadskurser i vår avdelning. Jag kan inte ta på mig fler i år, men kontakta Jonas Mjärling i vår styrelse så kan han samla anmälningar och be någon av våra instruktörer att ordna något!

Registreringsbevis

Hittar i morse på webben att valparna nu är registrerade. Jag hoppas jag får regbevisen i posten på måndag så att jag har dem med till veterinärbesiktningen.Det har varit körigt på Kennelklubben nu efter World Dog så därför har det varit nervöst om de skulle hinna.

Fasanerna har jag inte sett röken av nu på morgonen men i går när vi körde ut för att titta på mark till vårat spanielprov såg vi ett par stycken.
Anmäl på vårt Grundprov för spaniel den 23 augusti, kolla SSRK/smålands hemsida!

Solen skiner i Småland, det är varmt och skönt! Jag skall påta i min trädgård och träna lite vatten med Will!

Thursday, July 24, 2008

Fasanerna

I dag kom nya fasaner till oss. Vi har ju i flera år nu satt ut utvärpta höns på markerna i Vegby. Allt från 100-200 stycken har vart år berikat markerna. De klarar sig bra och nu ser vi föryngring varje sommar, just nu är det många kullar. I dag satt vi 50 i Vegby och 50 i vår egen hage. Nu hoppas vi att de skall trivas lika bra på Björkåsen som de gör i Vegby!

Projekt Arbetsamt i dag; Gräva ner två rosenbuskar vid ladugården. Rabatten visade sig bestå av bara sten, så inte olikt Karl-Oskar i Korpamoen fick vår tyska vän Deni slita med spade och spett i sitt anletes svett. Han vann striden och nu sitter buskarna där.

I morgon ska vi börja med rishögarna ute i hagen till kaninerna.

Wednesday, July 23, 2008

God morgon!

Nina och Deni är här! Båda Skippers söner efter FTCH Dipplelodge Raven of Riversway är här. Jag blir glad bara av att se dem! Snabba, tysta och stilfulla. De ser dessutom riktigt bra ut.
Anne åker hem i dag - Milla var med på gårdagens dirigeringsträning och skötte sig jättefint.
Det skall bli så spännande att se vad det kan bli tillsammans med Will - Milla är en av härligaste tikar jag sett på länge.
Valparna mår kanonbra! De äter och busar ute hela dagarna. De kampar med mina byxben, jagar varandra och hjälper mig i trädgården ( hmm ).De är så söta att det blir svårt att skiljas från dem. De är så lättsamma och inte det minsta besvärliga att ha.

I går - massor av sommarkantareller! Stora fina gula kantareller som blev smörstekta på macka på kvällen. Anne reser hem till Stockholm i dag, så jag ska ge mig ut och leta fler i eftermiddag.

I går var vi till trädgårdsbutiken i Ör och handlade rosor, jag skall plantera klätterrosor mot ladugårdsväggen.Jag har blivit helt trädgårdsbiten!

Dirigeringsträning i kväll 18.00

Vi ses i Vegby klockan 18.00 i kväll!!

Tuesday, July 22, 2008

..........kul!!!!





Valparna apporterar!



I dag testar vi småglinen med fåglar! Anne Nerell är här för ett par dagars samvaro och efter morgonrunda med de vuxna och halvstora lät vi pysslingarna prova lite fågel. Efter bara två valpar kom det regn, så vi fortsätter i eftermiddag.

Nina, Deni och lilla Ira är ju här nu också, så i dag skall det tränas!

Monday, July 21, 2008

Jaktlydnadsträningen skall vara i Vegby i morgon

Kl 18.00 ses vi i Vegby. Om Ni inte hittar dit, kom hit till Björkåsen kvart i sex så kan Ni följa mig dit!

Sunday, July 20, 2008

Ken har flyttat till Stockholm

Ken har flyttat till Sverker Olausson och hans hundar Fritte och Brazze!
Det skall bli kul att se dem tillsammans på våra aktiviteter!

Lycka till Ken och Sverker!

Thursday, July 17, 2008

Mera Tyskland








Vi var till Nürnberg på vägen hem för att stanna till hos Deni och Nina med vår lilla guddotter Ira.Nina tog oss till Nürnberg Stadion, som Hitler använde som sin paradarena för att visa upp sina förband. Vi klättrade upp till det podie där han står på gamla journalfilmer medan trupperna marscherar förbi.Ruggig känsla att stå där uppe och titta ut över stadion.


Andra bilder är startande på working testet, samt en bild på vår Kerstin, Jannes ständiga följeslagare och tolk. Det är tredje gången vi träffats och alltid är det lika trevligt!



Bild från Tyskland, och så en bild fråm fem minuter sedan!Valparna säger God Morgon!Lollo har varit här med Boel och Kattis för att gosa med valpar. Kattis hade med sin Peppar och det var kul att få se henne! Gänget sov kvar hos oss en natt och åkte hemåt i går kväll. Trevligt hade vi!

I dag styr vi kosan mot Stockholm - borta över helgen på SSRK-möte ( Janne ) och helgträning ( jag).

Duktiga Anna Äng kommer hit och sköter ruljansen!

Wednesday, July 16, 2008

I dag

Leif Bengtsson kom och hälsade på i dag! Vi tränade och pratade och hade det trevligt. Vi körde våra hundar på land och vatten och drack kaffe. Katarina var med oss med Twiggy, så vi blev tre stycken. Will är väldigt på hugget nu efter att ha stått i vila ett tag; full fart framåt!!
Snart kommer Lollo, Kattis och Boel för att stanna över och titta på valparna. Om en halvtimme; dirigeringskurs!!

Tuesday, July 15, 2008

Tillbaka på svensk mark

Hemma igen från Thüringen i Tyskland. Trevlig men arbetsam helg, vi har dömt 160 hundar på WT.
Hemkomna i går klockan fem, klockan sex kom Lina för att titta på valparna. Hon hade reskompisen Karin med sig också och stannade över natt.Efter lite träning på förmiddagen styrde de nu kosan norröver igen.

Nu skall jag pusta lite innan dagen skall fortsätta med städning och hundarnas vanliga dagsverke. I kväll jaktlydnadskurs!

Thursday, July 10, 2008

Soto



Soto är son till Skipper och Totte. Han är en stilig kille som är älskad av sin familj!

Wednesday, July 09, 2008

Ny dag

I dag kommer Pontus och Fia för att hälsa på oss tillsammans med Foxie. Det är alltid lika kul att träffa Foxie. Christine kommer från Norge för att titta på valpar och träna lite. I kväll dirigeringskurs och i morgon packa på eftermiddagen inför Tysklandsresa och Thüringen Cup.
Duktiga kennelhjälpen Anna kommer och sköter gårdens alla djur. Hon kommer redan i morgon kväll så att vi kan gå igenom allting tillsammans. Det är lite att stå i nämligen!

Tuesday, July 08, 2008

Sista inlägget för i dag - på hedersord! :-))




Blomsterprakt i trädgården

















Omplacering!!


Katarina vill placera om Ken. Han är två år gammal och är en genomsnäll kastrerad hanhund.

Han har D-höfter, men har aldrig haft problem, är välmusklad och rör sig med sunda rörelser.

Han är grundtränad, apporterar vilt och har varit med på andjakt, om än mycket sparsamt.
Han är färdig att startas i NKL. Jag vill att han skall få komma till någon som tycker att det är roligt att träna och som vill ägna sig åt Ken.

Han är van att vara ensam på dagarna.Han är lekfull och vänlig, går att lita på i alla väder. MH-testad med bra reaktioner, inga rädslor.Hör av er till Katarina: katalj@hotmail.com eller till mig.

De åttahundra

Tog en runda runt dammarna för att kolla in ällingarna. Att räkna in dom är förstås omöjligt, men inga tecken på "matplatser" för McDuck & Co kunde jag hitta.
Dom växer så det knakar!
Ett par KKL hoppas vi kunna ta emot hos oss i höst.

Monday, July 07, 2008

Gula pojken


Hur söt får man vara på en skala????

Klockan 18.00 i kväll

I kväll kör vi en ny jaktlydnadsomgång!
Det finns plats för några till att hänga på - vi ses här på Björkåsen för att drilla stadga och fotgående!

Sunday, July 06, 2008

Mer bilder

http://mallegator.se/tran.htm

Helgen som gick












Anna och Tina kom från Stockholm och Anna-Lena och Håkan kom från Göteborghållet för att umgås och träna hundar. Emil som tränar Pete hängde också med. Vi hade så trevligt och vi jobbade på med hundarna lördag och söndag. Det har hoppats, gåtts på linje, kämpats i vaten och markerats. Kanonkul och nyttigt. Hundarna gör ju inte alltid som vi förväntar oss, och det är viktigt med bra diskussioner och konstruktiv kritik och förslag till förbättring. Janne har varit med oss och har som vanligt varit vår Supercoach!


Här lite bilder!

Kolla Sarah Geijers fina valpbilder på våra valpar!

http://mallegator.se/valptitt.htm

Se och njut!!Skippers ungar är bara så fina!

Thursday, July 03, 2008

Valparna har flyttat till sitt nya hus





Kolla så bra! Bättre bilder på deras Chateau kommer i morgon. Så länge hälsar de på er genom entr'en!